YEREL

İzmir'de tutuklanan gazeteci Lütfiye Burcu Kara için çağrı: Serbest bırakın

Mücadele Birliği, gazeteci Lütfiye Burcu Kara’nın tutuklanmasına tepki göstererek, derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Abone Ol

İzmir’de 25 Eylül'de gözaltına alınan ve 27 Eylül’de tutuklanan Mücadele Birliği gazetesi muhabiri Lütfiye Burcu Kara için, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul şubesinde bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) üyeleri, gazeteciler ve insan hakları savunucuları katıldı.

Tahliye Talebi


Mücadele Birliği gazetesi muhabiri Serpil Ünal, gazetecilere yönelik baskılara dikkat çekerek, Kara'nın tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Ünal, "Sadece 6 Ekim’den bu yana Filistin ve Lübnan’da öldürülen gazetecilerin sayısı 163’e ulaştı" diyerek, Kara’nın tutuklanma gerekçeleri arasında "teknik takip", "gizli tanık" ifadeleri ve yaptığı haberlerin gösterildiğini söyledi. Aynı gün Devrimci Öğrenci Birliği'nden Cemal Kara ve Yapı ve Yol İş Sendikası'ndan Evrim Özten'in de gözaltına alındığını, Bahadır Balcı’nın ise serbest bırakıldığını hatırlatan Ünal, “Baskılar bizi yıldıramaz. Tutuklananlar derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

Avukat Gedik: Savunmadan Vazgeçmeyeceğiz


Lütfiye Burcu Kara’nın avukatı Ceyda Gedik, tutuklamaların hukuksuz olduğunu belirterek, “Devrimci mücadele baskılarla engellenmeye çalışılıyor. Gözaltı ve tutuklamalarla sosyalist hareket yok edilmek isteniyor, ancak biz müvekkillerimizi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Gedik, devletin devrimcilere yönelik şiddet ve baskılarını teşhir etmeye devam edeceklerini vurguladı.