İzmir'in Konak ilçesinde önceki gün gerçekleşen elektrik faciasında 2 kişi hayatını kaybetmişti. İzmir'de yayın yapan Ege Telgraf gazetesinin, 2019 yılında bu olayın yaşandığı sokaktaki elektrik kaçağına sebep olan kablolar ile ilgili haber yaptığı ortaya çıktı.

Utkucan Akkaş imzalı 19 Ocak 2019 tarihli haber, "Çözüm için illa biri mi ölmeli?" başlığıyla yayınlanmış. Haberde çevre esnafının sokaktaki elektrik kaçağından şikayetçi olduğu ve bir sokak köpeğinin de buradaki kaçak nedeniyle hayatını kaybettiği yazılmış.

GDZ Elektrik'ten habere ilişkin yaptığı açıklamada; haber üzerine ekiplerin bölgeye müdahalede bulunduğu ve sorunun hızlıca giderildiği belirtilirken, 21 Ocak 2019 tarihinde de sorunun çözüldüğüne dair bir haber yayınlanmış.

Ne Olmuştu?

İzmir'deki sağanak yağıştan kaçan İnanç Öktemay ile Özge Ceren Deniz, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.

Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi açıklama yaparak, faciayla ilgili tüm raporların önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını duyurmuştu.

Söz konusu sokaktaki esnafın 2 kez arıza için başvurduğu ortaya çıkarken, olay sonrası Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi "olayın gerçekleştiği sokakta trafo merkezlerinden dağıtım panosuna giden kablolarda izolasyon hatası" tespitinde bulunmuştu.