Sahildeki sitelerin bahçeleri suyla dolarak, cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Bu durum, çevredeki sitelerin görevlilerini siren sesleriyle araç sahiplerini uyararak tedbir almaya yönlendirdi. Vatandaşlar, araçlarını sular altında kalmadan kurtarmak için çaba sarf etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, kapalı kanalları açmak için çalışmalarına başladı. Ancak su seviyesinin sürekli yükseldiği belirtildi.

MOTORLARINI AĞACA BAĞLADILAR

Zor durumda kalan 2 motorlu kurye, araçlarını suda kalmaktan korumak için motorlarını iple ağaca bağladı.

Şiddetli rüzgarın etkisiyle Karşıyaka Cemal Gürsel Sahil Yolu tamamen sular altında kalırken, deniz suyu arka sokaklara kadar ulaştı. İtfaiye ekipleri, vatandaşları araçlarını çekmeleri konusunda uyardı.

Konak ilçesinde Kordon Boyu, Gündoğdu ve Cumhuriyet meydanları su altında kaldı. Elektrik kesintileri yaşandı ve Kıbrıs Şehitleri ile Talatpaşa Bulvarı da deniz sularıyla doldu.

MÜZİSYENLER LASTİK BOTLA KURTARILDI

Eğlence mekanında mahsur kalan müzisyenler, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. İtfaiye, lastik bot kullanarak müzisyenleri kurtardı. Müzisyenler, suların mekanlarını basması nedeniyle mahsur kaldıklarını ve itfaiye ekiplerinin kendilerini botla kurtardığını belirtti.