Haber: Av. Elifsu Dilek Şen

Pop ve caz müziğin ünlü isimlerinden biri olan Jehan Barbur Fethiye’de sahne aldı. Türkiye’nin kadın ozanlarından, hikâyelerle bezeli şarkıların yazarı ve güçlü yorumcusu Jehan Barbur, prodüktör, söz yazarı, besteci ve şarkıcı kimliğiyle solo albümler ve single’lar yayınladı. 2023 yılında “Hasret” ve “Kafamda Deliler Var” adlı şarkılarını da sevenleriyle buluşturan Barbur, müzisyen arkadaşları ile 1 yıl aradan sonra geldiği Fethiye'de, Ruby sahnesindeydi.

Evrim Tüzün (piyano),Eylül Biçer (gitar),Murat Çopur (bas gitar),Onur Başkurt (davul)

Şehan Barbur Konser 1

JEHAN BARBUR KİMDİR?

Jehan, Arapça kökenli bir isim. Jehan'ın anlamı ise merhamet eden tanrıdır.

2002 yılından beri profesyonel müzik kariyerine devam eden Barbur, berrak sesi ve söylediği şarkılarla milyonların gönlüne taht kurdu.

Jehan Barbur Beyrut’ta doğdu. İskenderun’da büyüdü. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünden 2002 senesinde mezun olup müzik hayatına başlamak için Ankara'dan İstanbul'a taşınan sanatçı, ilk olarak farklı gruplarda pop, caz türünden repertuvarlarla vokalist olarak yer aldı. Bülent Ortaçgil'in referansı ile Ada Müzik adlı şirket ile anlaştı. 2009 yılında ilk stüdyo albümü Uyan yayımlandı. 2010 yılında ise ikinci albümü Hayat ile müzik kariyerini devam ettirdi. 2012'de Sarı, 2014'te Sizler Hiç Yokken ve 2017'de Evim Neresi albümlerini piyasaya sürdü.2018'de "Kuzgunu Uçmak" maxi Single'ı, 2019 'da "Ürkerek Söylerim" ve 2019 'da "İki Keklik" single'ı yayımlandı. Toplam 7 albüm ve bir sürü single kaydetti.

Müzik kariyerindeki başarılarının yanında, edebiyat dergilerinde yazılar yazan Jehan Barbur'un kalemi de son derece güçlü. Jehan Barbur'un kısa öykü, şiir ve fotoğraflar için yazılmış yazılarının yanında yayınlanmış kitapları da var.