TEKNOLOJİ

Join Audio Ne Demek? Zoom'da Join Ne Anlama Gelir?

Zoom programında herhangi bir toplantıya, online derse ya da konferansa katılım esnasında uyarı olarak çıkan join audio terimi, doğrudan sesle ilgili birtakım ifadeleri yansıtmaktadır. Bu terimin anlamını bilmeyenler ise internette bu kavramın detaylarını araştırıyor. Join audio ne demek? İşte yanıtı…

Abone Ol

COVID-19 pandemisiyle beraber hayatımızdaki yeri giderek artan online toplantı uygulamalarından olan Zoom içerisindeki belirli terimlerin anlamı merak ediliyor. Zoom uygulamasında sıklıkla karşılaşılan join audio ne demek sorusunu detaylı bir şekilde sizler için yanıtlıyoruz!

Join Audio Ne Demek?

Join audio teriminde yer alan kelimeler, İngilizce dilinde belirli konuları ifade etmek için kullanılmaktadır. Join audio Türkçe çevirisini yaptığımızda anlam olarak sese katıl ifadesi ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla bu kelime doğrudan sesle ilgili belirli durumlar hakkında uyarıda bulunmak için kullanılmaktadır. Peki, join audio ne demek? İşte yanıtı:

  • Join audio terimi, Zoom başta olmak üzere online sohbet uygulamaları, online toplantı uygulamaları ve benzeri tüm uygulamalarda sese bağlanmak anlamında kullanılmaktadır.
  • Zoom uygulamasında herhangi bir toplantıya sadece sesinizle katılmak istediğiniz zaman, join audio bağlantısıyla ilgili toplantıya katılım sağlayabilirsiniz.
  • Aynı şekilde Zoom benzeri uygulamalarda da join audio terimini görebilirsiniz. İlgili terimin bu uygulamalarda da aynı anlamda kullanıldığını belirtmek gerekiyor.

Join audio ne demek sorusunu kısaca bu şekilde yanıtlayabiliriz. iOS, Android, Mac ve Windows platformlarında kullanılabilen Zoom uygulamasında sıklıkla karşılaşılan bu terim için detayları inceleyelim…

Join Audio Anlamı Ne?

Join audio ne demek sorusunda ilgili kelimelerin Zoom uygulamasında bir toplantıya sesle katılım sağlamak için hazırlanan bir buton olduğunu belirtmiştik. Sol alt köşede yer alan bu butona tıkladığınızda karşınıza farklı katılım seçenekleri çıkmaktadır.

Cihaz sesi ile arama, telefon yoluyla arama, telefonumu ara gibi farklı katılım seçenekleriyle join audio bağlantısını kullanabiliyorsunuz.

Join audio ne demek sorusunu yanıtlarken, İngilizce – Türkçe çeviriyi de dikkate alabilirsiniz. Join audio anlamı ne araştırmasına yönelik ilgili kelimelerin Türkçe’ye çevirisinde sese katıl anlamı ortaya çıktığını söyleyebiliriz.

Birçoğumuzun COVID-19 pandemisinde tanıştığı Zoom uygulamasındaki join audio terimine dair bilgileri bu şekilde paylaşabiliriz. Şirket toplantılarından online derslere kadar pek çok amaçla kullanabileceğiniz Zoom ve benzeri uygulamalarda ilgili terimle karşılaştığınızda, artık sadece sesli katılım amacıyla kullanıldığını dikkate alabilirsiniz.

Özetle sözlüklere göre join kelimesi “bağlanma, bağlanma, bağlanmak için bir araya gelmek” anlamlarına gelirken, audio kelimesi “ses” anlamına gelmektedir. Join audio kelimeleri bir arada kullanıldığında ise online görüşme yazılımında sese bağlanmak anlamında kullanılmaktadır.

Zoom Uygulaması Hakkında

Daha çok Zoom uygulaması özelinde kullanılan join audio ne demek sorusunu detaylı bir şekilde yanıtladık. Şimdi ilgili uygulamanın tarihçesini özetle inceleyelim. Zoom uygulaması, Zoom Video Communications tarafından geliştirilen, uçtan uca şifrelemeyle güvenliğin üst düzeyde sağlandığı bir videokonferans platformudur.

Özetle görüntülü sohbet hizmete sağlayan bu platform, üç ya da daha fazla katılımcının olduğu ücretsiz hesaplarda 40 dakikalık kısıtlayıcı zaman ile aynı zaman diliminde 100 cihaza kadar toplantılara ücretsiz bir şekilde katılım hakkı sağlar.

Zoom yazılımında kullanıcılar planlardan herhangi birine abone olarak yükseltme seçeneklerine sahiptir. En gelişmiş abonelik seçeneği ise zaman kısıtlaması olmaksızın aynı zaman diliminde 1000 kişiye kadar izin veren seçenektir. COVID-19 pandemisiyle birlikte sıklıkla kullanılmaya başlayan Zoom, ilgili dönemde uzaktan çalışma, uzaktan eğitim, webinar, online sosyal ilişkiler amacıyla kullanımda yoğun artış yaşamıştır.

Zoom uygulaması ilk kez 2012 Eylül ayında piyasaya sürülürken Microsoft Windows, macOS, Android, iOS ve Linux platformlarında kullanılabilmektedir.

Join audio ne demek sorusuna yanıt arayanlar için tüm bilgileri detaylı bir şekilde aktardık. Konu hakkında merak ettiğiniz diğer soruları yorumlar bölümüyle sorabilir, ek olarak düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.