Haber: Fatoş Erdoğan

Değişim için Avukatlar Grubu İstanbul Barosu seçimleri yaklaşırken, "Baroda değişim için" sloganıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması düzenledi.

Değişim İçin Avukatlar Grubu İstanbul Barosu Başkan Adayı Prof.Dr. İbrahim Özden Kaboğlu, Adil yargılanma hakkının avukatlıkla sınırlı olmadığını belirterek "İstanbul Barosu'nun başta adil yargılanma hakkı olmak üzere birçok soruna çözüm getirecek birikim ve potansiyele sahip. Biz bu potansiyeli dikkate alarak yola çıktık" dedi.

Kaboğlu: Anayasasızlaştırılan, Anayasa'nın yok sayıldığı bir ülkede, hukuk devletinden söz edemeyiz-1

Konuşmasına Anayasa'nın ikinci maddesini okuyarak başlayan Kaboğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hukuk devleti olduğunu ancak hukukun en önemli unsurunun "adalet" olduğunu ifade etti.  Adaleti sağlamanın en önemli basamağının ise adil yargılanma hakkının olduğunu vurguladı.

Değişim için Avukatlar Grubu İstanbul Barosu Başkan Adayı Prof.Dr İbrahim Özden Kaboğlu'un konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Anayasasızlaştırılan, anayasanın yok sayıldığı bir ülkede, hukuk devletinden söz edemeyiz. Hukuk devletini yeniden kurma mücadelesine de barolar olarak öncülük etmeliyiz.  Hukuka güvenin, adalete inancın kalmadığı bir toplumda biz bunu yeniden inşa etmekle sorumluyuz. Savunma, barolar olmadan adalet dağıtılamaz."

Prof. Dr. Kaboğlu, son olarak Türkiye'nin partili cumhurbaşkanlığı sisteminden bir en önce vazgeçmesi ve yeni demokratik bir anayasa yapım sürecine geçmesi gerektiğini ifade etti.