Türkiye'de kadınlar, Twitter'da yıllardır maruz kaldıkları eril dile karşı bir kampanya başlattı. İki gündür devam eden hareket boyunca, yıllardır kadınlara atfedilen değerler üzerinden geliştirilen eril söylemler ters yüz edilerek erkeklere karşı kullanılıyor. İşte kadınların yıllardır maruz kaldıkları eril bakış açısını bir silah gibi kullanarak erkekliği hedef aldığı o tweetler:

"KOCAM İSTERSE SOY ADIMI ALABİLİR"

Twitter Türkiye, iki gündür sosyal medyanın en yaratıcı eylemlerinden birine sahne oluyor. Türkiye'de kadına bakışta egemen olan eril yaklaşımın hedefe oturtulduğu bu eylem yoğun ironi içeriyor. Kadınlar, Türkiye'de kendilerine atfedilen rolleri erkeklere atfederek yıllardır devam eden bir anlayışı yargılıyor.

"HER BÖLGEDE ERKEK KONTENJANIMIZ OLACAK"

Kampanyaya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı. https://twitter.com/Canan_Kaftanci/status/1269191913015513088?s=20

"ERKEKLERİ HAFİFÇE DÖVÜP KORKUTABİLİRSİNİZ"

Kadına yönelik şiddet konusunda Türkiye'de çok fazla karşılaşılan tahrik indirimi ve şiddete dini referans gösterme alışkanlığı da kadınların eyleminde önemli bir yere sahip.

ÇALIŞTIĞI YERDE BAŞKA KADIN OLMAYACAK

Kadınların ekonomik hayata ve üretime katılımı yıllardır Türkiye'de erkekler tarafından engelleniyor. Buna rağmen kadınlar her geçen yıl daha fazla oranda üretime ve toplumsal hayata katılıyor. Paylaşımlarda hedefe koyulan anlayışların başında kadının çalışmasını engellemek geliyor.