GÜNDEM

Kahramanmaraş’ta göçük meydana geldi

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bulunan Çelikler Holding Afşin Termik Santrali'nde göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre göçük altında kalan işçinin olmadığı öğrenildi.

Abone Ol

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bulunan Çelikler Holding Afşin Termik Santrali'nde göçük meydana geldi.

Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre can kaybının olmadığını, ancak birkaç iş makinasında hasar olduğunu söyledi. Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz ise olay yerine giderek incelemelerde bulunacağını söyledi.

Maden ocağında çalışan işçilerin çektiği görüntülerde iş makinalarının göçükle birlikte kaydığı görüldü.

ÇATLAKLAR DÜN FARK EDİLDİ

Ekiplerin bölgedeki incelemesi devam ederken, göçük anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde iş makinelerinin toprak altında kalması ve havaya yükselen toz bulutu yer aldı.

Öte yandan, görevlilerin dün, döküm alanında çatlaklar tespit ettiği, bu tespit üzerine işçilerin sahadan çekildiği, bunun da faciayı önlediği belirtildi.

Afşin Elbistan Çöllolar Kömür Havzası’nda 10 Şubat 2011 tarihinde büyük bir göçük meydana gelmiş 9 işçi hayatını kaybetmişti. Aynı zamanda Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin kapasite arttırılması için 9 Nisan'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuruda bulunduğu ve ÇED sürecinin devam ettiği biliniyor.