ABD Başkanı Joe Biden'ın adaylıktan ayrılması sonrası Kamala Harris'in aday olacağı açıklanmıştı. Harris, başkan adayı olmak için delegeler tarafından yeterli oya ulaştı.

Demokratik Parti Ulusal Komite Başkanı Jaime Harrison tarafından yapılan açıklamada Harris'in başkan adayı olmak için delegelerden yeterli oyu aldığı belirtildi. Pazartesi gününe kadar devam edecek oylamada yeterli sayı bulunurken, Harris'in seçim kampanyasının 286 milyon euro topladığı belirtildi.

Açıklanan rakama göre; Temmuz ayında 127 milyon euro bağış topladığını söyleyen rakip aday Donald Trump da geçilmiş oldu.

Demokratların parti kongresinde geleneksel aday belirleme yöntemi olan eyalet bazında yoklama yapmaları da beklenirken, online ortamda yapılabilen oylamanın törensel olması beklentiler arasında yer alıyor.

Trump'tan Canlı Yayın Anlaşması

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı ve bir önceki ABD Başkanı Donald Trump, Demokrat Parti’nin başkan adayı ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile 4 Eylül’de canlı yayında karşı karşıya gelmek üzere FoxNews ile anlaştığını belirtti.

Trump kendi kurduğu Truth Social adlı sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, “4 Eylül Çarşamba günü Kamala Harris ile tartışmak üzere FoxNews ile anlaştım” ifadelerini kullandı.

Demokratların başkan adayı Harris’in tartışmayı kabul edip etmeyeceği ise henüz belli değil. Harris, daha önce yaptığı bir açıklamada Trump ile canlı yayında tartışmaya hazır olduğunu duyurmuştu.