Karayolları Genel Müdürlüğünün (KGM) yol durumu bültenine göre, Kurban Bayramı tatili nedeniyle 3 Temmuz Pazartesi saat 07.00'ye kadar KGM tarafından işletilen otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçişler ücretsiz olacak.

Anadolu Otoyolu'nun Kızılcahamam-Kahramankazan kavşakları 17-31. kilometrelerinde hendek yapım çalışmaları nedeniyle İstanbul istikameti sol şerit trafiğe kapatılarak ulaşım diğer şeritlere yönlendiriliyor.

İzmir Çevre Otoyolu Bornova-Karşıyaka istikameti 3-4. kilometrelerinde yer alan Yamanlar viyadüğünde 2 Temmuz'a kadar derz çalışması yapılacak. Bornova-Karşıyaka yönü büyük tünel çıkışından sonra sol şerit ve küçük tünel çıkışından sonrada orta şerit olmak üzere 2 şeridin kapanmasından dolayı, sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri önem arz ediyor.

Taşucu-Silifke-Erdemli yolu, Yeşilovacık T1 Tüneli girişi mevkii 17-18. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım kontrollü gerçekleştiriliyor.

Elazığ-Diyarbakır yolunun 51-53. kilometrelerinde köprülü kavşak yapım çalışmaları dolayısıyla ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden gidiş-geliş olarak sağlanıyor.

Kastamonu-Ilgaz-Çankırı yolunun 68-73. kilometrelerinde Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nin yapım, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle Çankırı-Kastamonu istikametindeki sol tüp trafiğe kapatılarak ulaşım sağ tüpe yönlendiriliyor.

Iğdır-Aralık-Dilucu Sınır Kapısı yolunun 73-79. kilometrelerinde yol bakım onarım çalışmaları sebebiyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

İskilip-Çorum yolunun 3-5. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü yapılıyor.

İnegöl-Bozüyük yolunun 32-36. kilometrelerinde asfalt yenileme çalışmaları nedeniyle bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü trafik geçişi sağlanıyor.

Ermenek-Mut yolunun 10-30. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları dolayısıyla sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor. (AA)