YEREL

Karataş ve Altındağ üst geçidinde çalışmalar sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehirde ulaşım konforunu artırmak amacıyla iki yeni üst geçidin yapımına devam ediyor. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki Karataş Üst Geçidi ve Bornova Altındağ Mezarlığı Yaya Üst Geçidi projelerinde çelik konstrüksiyon montaj çalışmaları hızla sürüyor. Her iki projenin de Kasım ayında tamamlanması hedefleniyor.

Abone Ol

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda, yaya güvenliğini artırmak ve trafikte bekleme sürelerini azaltmak amacıyla inşa edilen Karataş Üst Geçidi'nde zorlu temel çalışmaları tamamlandı. Ekipler, çelik montajlarına devam ederken, köprüye dört yürüyen merdiven ve iki asansör kurulacak. 81 metre uzunluğundaki köprü, 3.6 metre genişliğinde olacak ve projenin tamamlanmasıyla bölgede bin 300 metrekarelik çevre düzenlemesi de gerçekleştirilecek.

Ayrıca Altındağ Mezarlığı Yaya Üst Geçidi de yapım aşamasında. 47 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğindeki bu köprü, bölgedeki yayalara güvenli geçiş imkanı sunacak. Kasım ayında her iki üst geçidin de hizmete açılması planlanıyor. Projeler, hem yayalara güvenli bir ulaşım sağlayacak hem de araç trafiğini rahatlatacak.