İZMİR

Karşıyaka’da 2. el pazarına yoğun ilgi

İzmir Karşıyaka Belediyesi'nin düzenlediği 2. el pazara İzmirliler büyük ilgi gösteriyor.

Abone Ol

Haber: Nilgün Eser

İzmir Karşıyaka Belediyesi, evlerde kullanılmayan eşyaların yeniden değerlendirilebilmesi için her ayın ilk pazar günü Bostanlı Pazar Yerinde düzenlenen 2. El Pazarı'nı hayata geçirdi. 09:00-19:00 saatleri arasında gerçekleştirilen pazara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kar zincirlerinden antika fincanlara, mengeneden elektrikli süpürgeye, pikap ve plaklardan kitap, oyuncak ve giysilere kadar geniş bir yelpazede ürünler, 10 TL'den 100 TL’ye ve daha yüksek fiyatlara kadar satışa sunuluyor. Pazar esnafı ise kura yöntemiyle belirleniyor.

Karşıyaka 2. El Pazarında Antika Eşyalar İlgi Çekiyor

Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği 2. El Pazarı'nda antika eşyalar öne çıkıyor. Zamanının ünlü firmalarına ait ürünler de pazarda yer alıyor. Örneğin, Eski Yılmaz Lokantası’na ait Portland marka servis tabağı ve ünlü bir otelin şömine odunu için kullandığı seramik ayaklı pirinç hazne, pazarın dikkat çeken ürünlerinden. Ayrıca, Kemeraltı’nın tanınmış kolonya üreticisi Aktaş Kolonyaları’nın, Aktaş Eczanesi’nin gözlük numarası tespitinde kullandığı set de pazarda sergileniyor.

2. El Pazarı Sosyolojik Bir İnceleme Alanı

Karşıyaka’daki 2. El Pazarı, sadece alışverişin değil, aynı zamanda sosyolojik gözlemlerin de yapılabileceği bir ortam sunuyor. Uygun fiyatlarıyla vatandaşları mutlu eden pazarda, ürünler piyasa değerinin çok altında alıcı buluyor. Öte yandan, 30 TL’ye satılan “Kazanmak İsteyenler İçin Yanıtlar” adlı kitap, pazarda ironik bir anlam kazanarak dikkat çekiyor.