Kartal Belediyesi tarafından dört yılda toplamda 97 bin 314 metrekare alan üzerine kurulan yeni parklarda ihtiyaca göre spor alanları, yürüyüş ve koşu yolları, çocuk oyun alanları ve piknik alanları bulunuyor. 

Yeni yapılan parklardan Yakacık Çarşı Mahallesi’nde Bayram Demirkol Parkı 2. Etap, Yakacık Yeni Mahalle’de Balcıdere Sokak Yanı Parkı, Cevizli Komşuluk ve Dayanışma Meydanı, Cumhuriyet Mahallesi’nde Cumhuriyet Parkı ve Karlıktepe’de yapılan Yıldız Caddesi Yanı Parkı ile Çamlık Sokak Yanı Parkı ise yurttaşların uğrak mekanı haline geldi. Söz konusu parkların dışında irili ufaklı toplam 21 park daha Kartal’ın çeşitli mahallelerinde hizmete açıldı. 

Yeni yapılan parkların tüm Kartallılara hayırlı olmasını dileyen Başkan Yüksel, yeşil alan sayısının daha da artacağını belirtti. Özellikle ailelerin, hizmete sunulan ve yenilenen parklarda çocukları ile keyifli zaman geçirdiğine vurgu yapan Yüksel, şunları söyledi:

“Anne, baba açık havada spor yapmanın tadını çıkarırken çocukları da parklarda güven içinde oyun oynayabiliyor. Keza ev hanımı annelerin nefeslenebileceği, çocuğu ile kaliteli zaman geçirebileceği, spor yapabileceği alanlar yaratmak bizler için çok önemli. İlçemizin sahil kesiminden uzak bölgelerinde kalan mahallelerimizde, yeterli elverişli alana sahip olamayan vatandaşlarımız da yeni parklarla birlikte temiz ve yeşil alanlarda spor yapma, keyifli vakit geçirme olanağı elde ediyor.” 

Yüksel, parkların inşası sırasında çevre dostu malzemeler kullanıldığını ve peyzaj çalışmalarında doğal alanların korunduğunu belirtti. Parkların bakım ve temizliğinin de düzenli olarak yapıldığını vurguladı.