Kartal Belediyesi’nin çevre bilincini geliştirerek, geri dönüşümün yaygınlaşmasını sağlamak amacı ile düzenlediği ‘Atıklardan Tablo Tasarım Yarışması’ sona erdi. Yarışma kapsamında her yaştan Kartallı, hayal dünyalarını atık malzemeler kullanarak oluşturacakları tablolara yansıttı. 

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNÜ EREN ORHAN MAVİLİ, ‘EİNSTEİN’ İLE ALDI 

Birbirinden farklı eserlerin başvurduğu yarışmada, dereceye girenlere ödülleri Kartal Belediyesi Meclis Salonu fuaye alanında düzenlenen törenle takdim edildi. Yarışmada birinciliği ‘Einstein’ adlı eseri ile Ege Sanayi İlkokulu öğrencisi Eren Orhan Mavili kazandı. Ambalaj atıkları, elektrikli ve elektronik atıklar, tekstil atıkları ve ahşap atıkları gibi geri dönüşümü mümkün olan malzemeler kullanarak yapılan tabloların katıldığı yarışmanın ödül töreninde birinci olan Eren Orhan Mavili ödülünü Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar’ın elinden aldı. Ege Sanayi İlkokulu 2. sınıf öğrencisi olan Mavili; ‘Einstein’ adlı eseri ile 2 bin 500 liralık çeki kazandı.

Yarışmada ikinciliği ise ‘Gidenlerden Kalanlar’ adlı eseri ile Roj Yiğit kazandı ve ödül olarak verilen bisikleti Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dilek Kars takdim etti. Yarışmada üçüncü olan eser ise Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu öğrencileri Damla Su Altındağ ve Zeynep Sena Yaman tarafından yapılan ‘Flamingonun Dönüşümü’ oldu.

Duyurusu 2022 yılı Ekim ayında yapılan ve her yaştan Kartallının katılabildiği yarışmanın ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, tüm katılımcılara teşekkür ederek ortaya çıkan eserlerin hayranlık uyandırdığını söyledi. Atıkların birer sanat eserine dönüşmesini çok anlamlı bulduğunu belirten Uçar, birinci olan ‘Einstein’ temalı eser için de Eren Orhan Mavili’yi tebrik etti.