ANTALYA

"Katliam Yasası’na hayır! Hayvanlarla birlikte yaşamı savunuyoruz"

Kamuoyunda “Katliam Yasası” olarak da anılan, Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu‘nda kabul edilerek TBMM gündemine gelmesine tepkiler sürüyor.

Abone Ol

Haber: Sabri Kırdar
 

Yasaya bir tepkide Sol Parti Antalya İl Örgütünden geldi. Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın bir açıklama yaparak “Katliam Yasası’na Hayır! diyoruz. Hayvanlarla birlikte yaşamı savunuyoruz. Sokakları hayvanlarla paylaşabileceğimiz bir çözüm önerisini savunuyoruz!”
 dedi.

Sokak hayvanlarına yönelik şiddet, Erdoğan’ın geçtiğimiz yıllarda belediye başkanlarına sokak hayvanları konusunda “Sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil, barınaklar olduğunu unutmamalıyız” biçimde bir cümle kurarak açıkça toplama talimatı vermesi ardından tırmandırılmaya başlandığını ifade eden Aysel Aydın “Bu açıklamayı kendine talimat bilenler hayvanların yerlerini tespit eden haritalar yaptı; hayvanları vahşice öldürülüp sergiledi. Aynı süreçte hayvan severlere yönelik saldırılar da arttı. 


Bu yasa, bu sürecin bir ürünüdür ve şiddeti artırmaktan başka hiçbir amacı yoktur.


Oysa son 15 yılda birçok yasa tasarısı yapıldı ve hayvan hakları savunucuların tepkisiyle geri çektirildi. Ülkeyi bunca senedir yönetenler, belediye yönetimlerinde yer alanlar bugüne kadar sokak hayvanlarının bakımına ilişkin mevzuat maddelerini uygulamadıkları gibi hayvan hakları savunucularına da kulak tıkadılar” dedi.
 

AKP Seçimi Kaybetmenin Acısını Sokak Hayvanlarından Çıkarmaya Çalışıyor

AKP, kaybetmeyi hazmedemediği belediyelerin acısını hayvanlardan çıkaracağına 20 küsür yıl ihmal ettiklerinin hesabını versin diyen Aysel Aydın Ötanaziyi de Toplamayı da Kabul Etmiyoruz dedi.
 

Bu yasanın tümüyle değişmesi gerekmektedir diyen Aysel Aydın  Hayvanları şiddetten koruma ve yaşatma odaklı bir yasa oluşturulması gerektiğinin ifade ederek konuşmasının devamında şunları belirtti; Sadece ötanaziyi değil, hayvanların toplatılmasını ve “bakımevi”, “barınak”, “doğal yaşam alnı” adı verilen hapishanelerde tecrit altında yaşamak zorunda bırakılmalarını da kabul etmiyoruz. Bu yerler hayvanlara yönelik sistematik şiddetin birer ürünüdür. 
Hayvanlarla birlikte yaşamı savunuyoruz. Sokakları hayvanlarla paylaşabileceğimiz bir çözüm önerisini savunuyoruz!


Kısırlaştırmayı, aşılamayı ve yerinde yaşatmayı savunuyoruz!


Hayvan üretiminin ve ticaretinin durdurulmasını; sokak hayvanlarının sahiplendirilmesini savunuyoruz!


Hayvanların gerek yaşam alanları olan sokaklarda ve yabanda gerekse de kapatılmak istendikleri barınaklardaki geçici yaşantılarında onları şiddetten koruyacak ve yaşatma odaklı bir Hayvan Hakları Kanunu’nun hazırlanıp yasalaşmasını savunuyoruz!