Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları sürerken soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Halk TV muhabiri Ferit Demir, Diyarbakır’da devam eden çalışmalarda, amca Salim Güran’ın aracında Narin’e ait yeni DNA bulgusuna rastlandığını söyledi.

Demir, “Amcanın arabasında yapılan çalışmalarda yeni DNA bulgularına rastlandı. Koltuklar söküldü, kriminal inceleme yapıldı. Dün aile de amca Güran ile görüşme yaptı. Kayıp Narin için Diyarbakır ayağa kalkmış durumda” dedi.

Amca Salih Güran’ın sosyal medya hesabına önceki gün yorum yapan bir benzin istasyonu çalışanının yazdıkları kan dondurmuş, Narin’in kaybolduğu gün amcasının aracında battaniyeye sarılı ve baygın halde görüldüğü iddia edilmişti.

“NARİN YA BAYGIN YA DA SALİM BOĞMUŞ VAZİYETTE YATIYOR”

Adının Murat Çınar Çatalca olduğu öğrenilen benzin istasyonu çalışanı, şunları yazmıştı:

“HTS kayıtlarında Salim Güran’ın, Narin Güran’ın annesi ile hem mesajları hem de arama kayıtları var. Salim Güran, Narin kaybolduktan 15-20 dakika sonra kendi aracıyla hızla köyden çıktı, yakıtını da almıyor, petrole giriyor ve yalnızca ıslak mendil alıyor. Bu muhtar, Narin’in erkek kardeşi ile de görüşüyordu. Olay günü Narin ya baygın ya da Salim elleriyle boğmuş vaziyette yatıyor ön koltukta ve üstünde koyu kahve renginde bir battaniye vardı. Salim Güran, olaydan 2 saat sonra köye karanlıkta dönüyor bu sefer sanki hiçbir şeyden habersiz gibi davranıp ne olmuş Narin’e diye ağlamış.”

SEKİZİNCİ KEZ BAŞTAN SONA TARACAK

Uydu fotoğrafıyla 4 noktada arama – Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda tüm bölge baştan sona yeniden taranacak. Arama çalışmaları köyün çevresindeki dört farklı alanda yoğunlaştı. Narin’in bulunması muhtemel noktalarda uzman ekipler tarafından Tavşantepe köyünün uydu fotoğrafı üzerinden işaretlendi.

Bu noktalar ağırlıklı olmak üzere arama çalışmaları sil baştan yapılıyor. Çalışmalara katılan 2 bin personel, iki helikopter ve 48 drone çember daraltma yöntemiyle 11 bin metrekarelik alanı baştan tarayacak.

Uzmanlar, gözden kaçması muhtemel her detayın yeniden incelenmesi için bölgenin 8’inci kez baştan sona taranacağını belirtiyor.