Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre: Van'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partili (DEM Parti) belediye eşbaşkanları, sivil toplum örgütleri, belediyelerin yeni yönetimlerini ve daire başkanlarını hedef gösteren Van Postası adlı internet sitesinin sahibi Ziya Türk'ün kayyımlar döneminde sadece 4 belediyeden 3 milyon TL'yi aşkın gelir elde ettiği ortaya çıkmıştı.

Belediyeler, belediye eşbaşkanları, daire başkanları, müdürler ve diğer hedef gösterilen kişiler, Türk hakkında “Hakaret”, “İftira”, “Kişilerin verilerinin izinsiz paylaşılması”, “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “Haksız kazanç elde etme” suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu. Verilen dilekçelerde, Türk hakkında ivedilikle tutuklama kararı çıkarılması talep edildi. Yine mal varlığının araştırılması ve haksız elde ettiği kazançların geri alınması istendi. 

TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

Dilekçede, “Somut olayda şüphelinin kişilere karşı işlediği sabit olduğundan kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu kabul edilmelidir. Ayrıca onlarca kişinin şikayette bulunacağı göz önüne alındığında şüphelinin kaçma şüphesinin bulunduğu anlaşılmaktadır. Dolayısıyla şüpheli hakkında tutuklama kararı verilmesini talep ederiz” denildi. Şuana kadar 17 kişinin suç duyurusunda bulunduğu belirtilirken, gün içerisinde belediye eşbaşkanları ve diğer kurumların da Türk hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını öğrenildi. 

KAYYIMLARDAN AÇIKLAMA YAPILMASI İSTENDİ

Bu arada haberin yayınlanmasının ardından kentteki birçok gazeteci, kurum temsilcisi ise Türk’ün elde ettiği haksız kazanca ilişkin kayyımların açıklama yapması için çağrı yaptı. Yine, AKP milletvekilleri ve AKP Genel Merkezi’ne da bu yönde şikayetlerin gönderildiği ve gereğinin yapılmasının istendiği öğrenildi. Dünden beri sosyal medyada yoğun bir tepki gösterilen Türk ise, hesaplarını askıya aldı.