MA'da yer alan habere göre, Karadenizli müzisyen Kazım Koyuncu, ölümünün 19'uncu yıldönümünde Artvin’in Hopa ilçesi Pançol anıt mezarı başında anıldı. Ölüm saati olan 12.57’de mezar başında bir araya gelen Kazım Koyuncu’nun yakınları ve sevenleri saygı duruşunda bulundu. Anmaya Koyuncu ailesinin yanı sıra CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı ile Fındıklı, Hopa ve Kemalpaşa belediye başkanları, siyasi parti ve kurum temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Anmada konuşan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Cervatoğlu, "Kazım'ın ifade ettiği dünyayı yaratmak meselesinde sınıfta kalıyoruz. Dolayısıyla hepimizin bir görevi bulunduğumuz noktadan bize düşeni yapmaktır. Kazım sadece bu coğrafyanın duygularını tariflemedi. Siyasetine, doğasına, yaşamına ve insanına dokunmaya çalıştı. Siyaset yapanlar, bu ülkenin eşit, özgür ve adaletli olmasını isteyenler bu uğurda sorumluluğumuzu yapmak zorundayız. Bunu yapmazsak Kazım üzülür" dedi.  

Halkevleri adına konuşan Atakan Asılbay, “Kazım Koyuncu’yu anmak bizim için sadece mezarı başına gelip konuşmalar yapmak değildir. Kazım’ı anmak Taksim iradesine sahip çıkarken barikata yüklenmektir. Çünkü Kazım’ın devrimci duruşu bize bunu öğretti. Kazım’ı anmak aynı zamanda sanatın ve sanatçıların ayrıştırıldığı gerici bir karanlığa karşı mücadele etmektir. Diyarbakır Newrozunda Lazca, Hemşince, Gürcüce söylediği şarkılarla horon oynayan insanlarla birlikte kardeşçe bir yaşamı sahiplenmemiz gerektiğini gösterdi” diye belirtti. 

Koyuncu’yu anma etkinlikleri Hopaspor taraftar grubu olan Denizin Asi Çocukları’nın Hopa Belediye Parkı’nda düzenleyeceği söyleşiyle devam edecek.