GÜNDEM

KCK, Bahçeli'nin DEM Parti ile tokalaşmasında İmralı’yı işaret etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partililerle el sıkışmasını değerlendiren KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat “Bunlar yeni oyunlar peşindeler” diyerek ilgili taraflara “Bir yaklaşımın varsa keremke, İmralı oradadır” dedi.

Abone Ol

MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde DEM Partililerle Meclis’te tokalaşması ‘yeni bir barış sürecimi’ başlıyor tartışmasını beraberinde getirirken konuya PKK de dahil oldu.

MA’nın haberine göre, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat,  Bahçeli’nin DEM Partililer ile el sıkışmasına ilişkin şunları söyledi:

“Yeni bir oyun kuruyorlar. Devlet Bahçeli DEM Parti ile selamlaştıktan sonra basıncılar soru sormuş. Demiş ki ‘dışarıda biz barış isterken elbette içeride barış gerekiyor. İçeride de barış isteyeceğiz. MHP bir Türkiye partisidir. MHP böyle bir adım atmadan diğer partiler böyle bir adım atamaz’ diyor.

Böyle çeşitli açıklamalar yapmış. Tamam, yani o zaman Bahçeli'ye de şunu diyoruz. ‘Mademki diyorsun artık iç barışı sağlayalım, madem Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin bir dediğini iki etmiyor; Devlet Bahçeli Erdoğan'ı da, Özgür Özel'i de yanına alsın, İmralı'ya gitsin. İmralı'ya gitsin, Önder Apo'yla otursun. Kürt sorununu görsün, müzakere etsin. Kürt sorununu çözsünler demokratik temelde’ dedi.”

Yeni bir oyun kurularak Kürtlerin kafalarının karıştırıldığını belirten KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Hozat CHP ve DEM Parti’ye ilişkin de konuştu:

“Bunlar yeni bir oyun, yeni bir hile, yeni bir komplo örüyorlar. Bu soykırım politikalarını yürütmek için içeride muhalefeti tamamen etkisiz hale getirme, Kürtlerde kafa karışıklığı yaratma, çok gereksiz, yersiz çeşitli beklentileri varsa böyle kesimler koyma, Kürtleri mücadelesiz bırakma, pasifleştirme, mücadele, direniş iradesini kırma, beklentiye koyma, demokratik siyaseti beklentiye koyma, etkisini, aktivitesini kırma; yapabilirse içeride bir operasyon yapma,

DEM Parti içerisinde de, demokratik siyaset içerisinde de yapabilirse, başarabilirse bir parçalanma yaratma, buna teşne olan bazı kesimler varsa, kulak kabartan bazı kesimler varsa onların kafasını daha fazla bulandırma, Kürtlerle karşı karşıya getirme, CHP'yi tamamen teslim alma, kendi hizmetine koyma, muhalefet gücü olmaktan tamamen çıkarma, bu soykırım politikaları etrafında herkesi hizalandırma amacındalar. Oyun budur.

“NORMALLEŞME İMRALI'DAN BAŞLAR”

CHP'nin tecride karşı, savaşa karşı bu kadar kirlenmeyi yaratan bu politikalara karşı tek bir politikası yoktur. Kürt sorununun çözümüne dönük, barışa dönük tek bir politikası, tek bir sözü yoktur. Normalleşme söylemleri almış başını gidiyor. Normalleşme de AKP-MHP faşist iktidarına, politikalarına hizmete dönüşmüş durumdadır. Eğer bir normalleşme olacaksa, her şeyden önce İmralı'daki işkence-tecrit sisteminin ortadan kaldırılması lazım.

Bir normalleşme olacaksa Devlet Bahçeli'nin, Erdoğan'ın, Özgür Özel'in İmralı'ya gidip Önder Apo'yla oturması lazım, görüşmesi lazım. Normalleşme İmralı'dan başlar."