Haber: Elif Kurttaş

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Mersin'deydi. 

Mersin'de kitleye seslenen Kılıçdaroğlu, "Birlikte değiştireceğiz. Birleşe birleşe değişeceğiz. Bir otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz" ifadelerini kullanırken, kendisine mitingte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti.

"HEPİMİZİN MERSİN'E VE MERSİNLİLERE MİNNET BORCU VAR"

Mitingte yaptığı konuşmada, Mersin'in bir kent olarak depremzede yurttaşlarını kucakladıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, tüm ülkenin Mersinlilere minnet borcu bulunduğunu söyledi.

Çok geniş bir alana yayılan ve miting alanından Mersin Müftü Köprüsü'ne kadar uzanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, önümüzdeki Kurban Bayramı'nı hatırlattı.

"DEPREMZEDE YURTTAŞLARIN EKSİKLERİNİ TAMAMLAYACAĞIM"

Kurban Bayramı'nda depremzede yurttaşlar için müjde dolu haberler vereceğini belirttikten sonra konuşmasına devam eden Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bayramda 15 bin lira para yattığını göreceksiniz. Tüm depremzede yurttaşların yıkılan, tahrip olan evlerini, iş yerlerini yaptıracağım" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu depremzede yurttaşlar için tüm bahsettiklerini "5 kuruş para almadan" yapacağını belirtirken, Mersin'in çok önemli bir dayanışma örneği sergilediğinin yeniden altını çizdi.

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin merkeze düzenlediği miting ciddi bir kalabalığa sahne olurken, Mersin halkı Kılıçdaroğlu'na ve Mansur Yavaş'a yoğun ilgi gösterdi.