Yeşilçam filmlerinin sevilen birçok ismi vardır. Komedi filmleri ve küçük, büyük herkesi güldürebilme yeteneği ile Kemal Sunal hiç şüphesiz bu isimlerden biridir. Halen zaman zaman dönüp izlediğimiz filmleri ile Kemal Sunal, Türkiye’nin en sevilen oyuncularından biridir.

Mart ayında kendisi adına müze açılması ile araştırma konusu olan Kemal Sunal Müzesi merak edilmektedir. Kemal Sunal Müzesi nerede sorusu hayranlar tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Biz de sizler için Kemal Sunal Müzesi hakkındaki sorularınızı yanıtladık. İşte detaylar...

Kemal Sunal Muzesi Nerede 4

Kemal Sunal Müzesi Nerede?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeşilçam’ın parlayan yıldızlarından olan ve tüm Türkiye’yi yıllardır güldürebilen büyük usta Kemal Sunal için bir müze yapma kararı aldı. 15 Mart 2024 tarihinde açılan müzenin açılışında Ekrem İmamoğlu ve eşi, Kemal Sunal’ın eşi ve çocukları yer almıştır. Hayranlar Kemal Sunal müzesi nerede sorusunu sıklıkla sormaktadır. Gelin, Kemal Sunal Müzesi nerede açıldı yakından bakalım...

Kadıköy’de açılan Kemal Sunal Müzesi 60. Yıl Göztepe Parkı’nda bulunmaktadır. Kemal Sunal Müzesi’nde Kemal Sunal’ın giysileri, kişisel eşyaları, kostümleri ve afişleri gibi eserler sergilenmektedir. Kadıköy’ün en sık ziyaret edilen parklarından biri olan 60. Yıl Göztepe Parkı’na gidenler artık Kemal Sunal Müzesi’ne de uğrayabilmektedir.

Kemal Sunal Müzesi Giriş Ücreti

Kemal Sunal Müzesi nerede sorusu ile birlikte gitmek isteyen hayranlar Kemal Sunal Müzesi ücretli mi diye sormaktadır.

Kemal Sunal Müzesi fiyatı ücretsiz olarak belirlenmiştir. Bu yıl açılan müzenin girişi için henüz bir para istenmemekle beraber girişin ücretli olacağına dair de bir açıklama olmamıştır. Müzeye girmek isteyen hayranlar İstanbul Senin uygulamasını indirip adımları takip ederek QR kod alabilmektedir. Ardından bu QR kodları girişte kullanmak mümkündür.

Kemal Sunal Muzesi Nerede 7

Kemal Sunal Müzesi Nasıl Gidilir?

Kemal Sunal Müzesi nerede sorusu dışında en çok merak edilen konulardan biri de nasıl gidileceği olmuştur.

Kadıköy, Caddebostan’da en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan Göztepe 60. Yıl Parkı’na ulaşımlar özel araçlarla da toplu taşıma ile de mümkündür.

Öncelikle Göztepe 60. Yıl Parkı'na, Kadıköy Sahilinden, Altıyol’dan geçen ve sahilden Bostancı tarafına giden 4, 16-D ya da GZ21 numaralı belediye otobüsleri ile gidebilmek mümkündür. Ayrıca yine Kadıköy Sahilde bulunan Beşiktaş Vapur İskelesi önünden kalkan sarı dolmuşlarla gitmek de mümkündür. Hatta bu seçenek daha pratik bir seçenektir.

Kemal Sunal Müzesine Metro ile Nasıl Gidilir?

Kemal Sunal Müzesine metro ile gitmek isteyen okuyucuların Kadköy-Sabiha Gökçen Metro Hattını (M4) kullanmaları gerekmektedir. Hat üzerinde Göztepe istasyonunda inmek ve Kemal Sunal Müzesi’ne yürümek gerekmektedir. Ancak 60. Yıl Göztepe Parkı sahile yakın olması sebebiyle E-5 hizasında giden Kadıköy-Sabiha Gökçen hattını kullanmak müzeye giden yolu uzatmaktadır.

Kemal Sunal Muzesi Nerede 6

Kemal Sunal Müzesi Ziyaret Saatleri

Göztepe 60. Yıl Parkı’nda bulunan Kemal Sunal Müzesi’nin açık ve kapalı olduğu günler merak edilmektedir.

Kemal Sunal Müzesi Pazartesi günleri dışında her gün açıktır. Kemal Sunal Müzesi saat 10.00 ve 18.00 saatleri arası açıktır. Pazartesi hariç her gün saat 10.00 ile 18.00 arası müzeyi ücretsiz ziyaret edebilmek mümkündür.

Kemal Sunal Müzesi Kim Yaptı?

Kemal Sunal Müzesi nerede sorusu ile birlikte sorulan bir diğer soru da müzeyi kimin yaptırdığı olmuştur.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kemal Sunal Müzesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önderliğinde yapılmıştır. Ekrem İmamoğlu bu fikri Sunay Akın’dan aldığını belirtmiştir.

Kemal Sunal Müzesi açılışında Ekrem İmamoğlu şu sözleri dile getirmiştir:

“Bu fikri bana ilk kez açıp, heyecanla karşılamama vesile olan Sunay Akın'a hepinizin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Bana dedi ki 'böyle böyle bir şey var'. Tabii heyecanla karşıladım. Sonra bir araya geldik, ilginç bir şey oldu. Bu konular konuşuldu, edildi ve sonra buluştuk. Sağ olsun, yemek diye gittik ama Gül abla sadece kahveyle bizi uğurladı”

Kemal Sunal Muzesi Nerede 5

Sıkça Sorulan Sorular

Kemal Sunal Müzesi nerede sorusu dışında merak edilip araştırılan diğer konular aşağıdaki gibidir:

Kemal Sunal Müzesi Pazar Günü Açık Mı?

Kemal Sunal Müzesi Pazar günleri açıktır. Haftanın 6 günü açık olan müze sadece Pazartesi günleri kapalıdır.

Kemal Sunal Müzesi Ne Zaman Açıldı?

2000 yılında vefat eden ünlü oyuncunun anısına açılan Kemal Sunal müzesi 15 Mart 2024 tarihinde kapılarını ilk kez ziyaretçilere açmıştır.