GÜNDEM

Kenan Işık hayatını kaybetti

2014 yılından beri komada olan oyuncu Kenan Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Abone Ol

2014 yılında beyin kanaması geçiren oyuncu Kenan Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti.

21 Mart 2014 günü spor sonrasında saunaya giren Işık, sauna sonrasında dengesini kaybederek kafasını yere çarpmıştı.

Beyin kanaması geçiren Işık, hemen ameliyata alınmıştı. Ancak Kenan Işık o tarihten beri bitkisel hayattaydı.

Loading...

KENAN IŞIK KİMDİR?

Loading...

Çocukluğu Malatya’da geçen Kenan Işık, ortaokul öğrenimi döneminde Malatya Halkevi’nde amatör tiyatro yapmaya başladı ve sonrasında lise döneminde Ankara’da okurken Meydan Sahnesi’ne girdi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olan Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı oldu.

Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra şehir tiyatroları genel sanat yönetmenliği ve senaristlik de yaptı. Çeşitli dizilerde rol aldı. Özellikle televizyon ekranlarında başrollerini Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile paylaştığı ”Dadı” adlı diziyle boy gösterdi. Ayrıca Komşu Komşu, Ev Alma Komşu Al, Fikrimin İnce Gülü, Belalı Baldız, Sayın Bakanım, Günahım Neydi Allahım, Hırsızın Oğlu, Merdoğlu, Evimizin İnsanları, Süper Baba gibi dizilerde rol aldı.

Bir dönem gazetecilik de yapan Işık, Resmî Gazete (1973-1995), Yeni Yüzyıl (1995-1998), tekrar Resmî Gazete (1998-2000), Yeni Binyıl (2000) ve Akşam (2000-2002) gazetelerinde çalıştı. Ayrıca 2005 yılında Star Haber’i sundu.

Kenan Işık, 2000 yılında ”Kim Beş Yüz Milyar ister?” adlı yarışmada sunuculuk yapmaya başladı ve daha sonra yarışmanın yıllara göre isimleri değişmiş son olarak ”Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasını 2014’e kadar sunuculuğunu yaptı.

Evli olan Işık’ın iki çocuğu vardı.