Ünlü komedyen Şahan Gökbakar ile Twitter üzerinden polemiğe giren Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’a tepki gösteren AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın bu çıkışının, parti içerisinde tepki yerine destek gördüğü ortaya çıktı. Turan’ın, aralarında üst düzey yetkililerin de olduğu çok sayıda AKP’li isimden destek mesajı aldığı öğrenilirken, partililerin Kızılay’a yönelik tepkilerini dile getirdiği belirtildi. Muhalefet partilerinden de bazı isimlerin Turan’ı arayarak tebrik ettiği ifade ediliyor. Bu arada AKP kulislerinde de Kınık’ın hem deprem sonrasında yaşananlar hem de bugüne kadar yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle istifa etmesi gerektiği ve partiye zarar verdiğinin konuşulduğu öğrenildi.

ANCAK KAYYUM İLE OLUR
Kınık’ın ise yakın çevresine “İstifa etmeyi gerektirecek bir durum yok. Biz istifa edersek, yardım süreci yönetime zafiyete uğrar” dediği öğrenildi. Kınık’ın, diğer yandan, görevden alınacaksa da bunun ancak kayyum yoluyla olabileceğini dile getirdiği ifade ediliyor. 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay, eleştirilerin hedefi haline gelirken Genel Başkan Kerem Kınık da yaptığı açıklamalarla kamuoyunun tepkisini çekiyordu. Kınık, birkaç kez de komedyen Şahan Gökbakar’la yaşadığı polemiklerle gündeme gelmişti.

GÖKBAKAR-KINIK POLEMİĞİ
Son olarak Gökbakar, gazeteci Murat Ağırel’in bir yazısını alıntılayarak “Keremin mumu, Murat Ağırel’e kadar yanar. Afet anında, millet açıktayken Kızılaydan ÇADIR SATAN KEREM kendini Atatürk ve İsmet İnönüye iftira atarak savunmaya kalkmıştı. Yokmuş öyle birşey… ha bu arada noldu seni milletvekili adayı yapmıyorlar mı?” paylaşımında bulunmuştu. Kınık da Gökbakar’ın eleştirisine şu ifadelerle yanıt vermişti: "Şahancım ne güzel biz deprem bölgesinde sen Marmariste birbirimize bulaşmadan yaşamaya başlamıştık. Ama bu müfteri ifaden beni cevaba mecbur etti. Murat Ağırel’in yazısına cevabım aşağıda. Bu arada davetimiz baki gel depremzedelerimize birlikte hizmet edelim. Hem devletimiz ve gönüllüler sahayı çok hızlı toparladı ilk zamanlarda duyduğun endişeler de yok artık merak etme."

BU NASIL BİR ÜSLUP
Kerem Kınık’ın tweetini alıntılayan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da tartışmaya dahil olmuştu. Turan, "Allah aşkına ‘Şahancım’ ne, ‘bulaşmak’ ne? Bu nasıl bir üslup? Yok mu sizin avukatınız/basın danışmanınız açıklama yapılacaksa yapsın! Göreviniz Recep İvedik tiplemesiyle bu seviyede bir polemik midir? Sadece işinize odaklansanız artık!" ifadelerini kullanmıştı.