EMEK DÜNYASI

KESK İstanbul Şubeler Platformu'ndan TÜİK önünde protesto: Sermaye yanlısı politikalar emekçileri yoksullaştırıyor

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Beşiktaş’taki TÜİK binası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla TÜİK’i ve hükümetin ekonomi politikalarını protesto etti. KESK/BES No'lu Şube Başkanı Zeynep Kışlak Yıldırım tarafından okunan açıklamada, kamu emekçilerinin ve emeklilerin giderek yoksullaştırıldığı, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerinin piyasa gerçeklerinden uzak olduğu vurgulandı.

Abone Ol

Yıldırım, mevcut hükümetin uluslararası sermaye ve yerli büyük sermayeye hizmet eden neo-liberal politikaları tavizsiz uyguladığını belirtti. Bu politikaların Orta Vadeli Program (OVP) ile devam ettirileceğini ifade eden Yıldırım, kamuya ait kuruluşların düşük fiyatlarla elden çıkarıldığını, halktan toplanan vergilerin ise büyük sermaye gruplarına aktarıldığını söyledi. Yıldırım, deprem vergilerinin bile yasa dışı bir şekilde altyapı projelerine harcandığını hatırlattı.

"TÜİK Enflasyon Verileri Gerçekçi Değil"

Açıklamada, hükümetin kamu emekçilerine ve asgari ücretlilere düşük ücret vermek için TÜİK'i bir araç olarak kullandığı ifade edildi. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının piyasa gerçekleriyle uyuşmadığını belirten Yıldırım, bu sahte verilerin kamu çalışanlarının ve emeklilerin gelirlerinin erimesine neden olduğunu vurguladı. "TÜİK sayesinde iki yakamız bir araya gelmiyor" diyen Yıldırım, kamu emekçileri, emekliler ve asgari ücretlilerin eskiye göre çok daha düşük bir gelirle yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

"TÜİK Görevini Yapmıyor"

TÜİK Başkanı ve diğer sorumlulara kanunların kendilerine verdiği görevleri yerine getirme çağrısında bulunan Yıldırım, kurumun piyasa gerçeklerine uygun enflasyon verileri açıklamaması halinde haklarında hukuki süreç başlatacaklarını belirtti. Yıldırım, ayrıca TÜİK’in gıda fiyatları verilerini düzenli şekilde kamuoyuna açıklaması gerektiğini hatırlattı.

"Birleşe Birleşe Kazanacağız!"

Yıldırım, sahte enflasyon verilerinin mağduru olan tüm kesimlere mücadelede birleşme çağrısında bulundu. Son olarak, KESK İstanbul Şubeler Platformu, talepleri karşılanana kadar mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.