CHP’de Kurultay süreci devam ediyor. Mayıs seçimlerinden sonraki çalkantılı dönemde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Sözcü’den İpek Özbey’e kritik ifadeler içeren bir röportaj verdi.

"BİLGİLİ, BİRİKİMLİ, İYİ BİR SOSYAL DEMOKRAT..."

Partililerin kendisini aday göstermesi hâlinde, gemiyi güvenli bir limana yanaştırmak üzere aday olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Partiyi bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim. Böyle biri var ama görünür hâle gelmesi lazım” ifadelerini kullandı.

"ÖZGÜR ÖZEL'İN ÖNÜNE ÇIKAN ENGELLERİ KALDIRIRIZ"

Özgür Özel’in nasıl bir rakip olduğu sorusuna da yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Hiç konuşmam bu konuda. Aday oldu, demokratik bir yarış olsun. Bir engel çıkarsa önündeki engeli kaldırırız, güzel bir yarış olsun isteriz” dedi.

"SEÇİLSEYDİM YANIMDA OLACAKLARDI, ŞİMDİ KARŞIMDALAR"

Bununla birlikte, kendisine karşı cephe alanları da eleştiren CHP lideri, “Seçilseydim yanımda olacaklardı evet, şimdi karşımdalar… Kimin haklı olup olmadığını toplumun vicdanına bırakmak lazım” diye konuştu.

"GENEL BAŞKAN HER ŞEYİ PAYLAŞMAZ"

Değişim isteyenlerin, ‘partiyi danışmanlar yönetiyor, ekip arkadaşlarıyla bazı şeyleri paylaşmıyor’ iddiasını da reddeden Kılıçdaroğlu, “Doğru bir yorum değil. Kaldı ki bir genel başkan her şeyi paylaşmaz. Bu işin doğasında vardır. TÜİK'in önüne gittim, Milli Eğitim Bakanlığı'na gittim, SADAT'a gittim. Evet, bazılarını son anda haber veriyordum, çünkü biz oraya gidene kadar duyulmaması lazım” diyerek bunun bir stratejik tercih olduğu yönünde yorum yaptı.

"FİLİSTİN'İ BAHANE EDİP CUMHURİYET KUTLAMALARINDAN KAÇINDILAR"

Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümünden bir gün önce, iktidarın Atatürk Havalimanı’nda Filistin mitingi yapmasına ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

Birincisi, bağımsızlık savaşı veren bir ülke için 100 yıllık bir cumhuriyeti kutlamak çok önemli. Biz 10'uncu yılını, 25'inci yılını, 50'nci yılını, 75'inci yılını görkemli törenlerle kutladık. 100'üncü yılında ise Cumhuriyet'e biraz mesafeli duran bir iktidarla karşı karşıyayız. Dolayısıyla onlar, Filistin olayını bahane edip bundan kaçındılar. Bunu doğru bulmuyoruz, ayrıca iktidar miting yapmaz, miting muhalefet partisinin işidir, iktidar icraat yapar. Onların Filistin konusunda miting yapması dünyadaki dışlanmışlığını gösteriyor. Bu mitingi kendi tabanını kaybetme korkusuyla düzenliyor. Arabuluculuğa soyundular, kimse yüz vermedi bunlara. Bu coğrafyada sorun çıktığı zaman sorunun çözümü için başvurulan devlet Türkiye'ydi. Şimdi böyle bir tablo yok.