İstanbul Üsküdar'daki Ermeni Kilisesi'nin haçını söküp kırdığı gerekçesiyle tutuklanan Mazlum S.'nin hakkında 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. Kiliseye saldıran Mazlum S.'nin çok sayıda suç kaydının da olduğu öğrenildi.

İstanbul Üsküdar’daki Ermeni Kilisesi’nin haçını söküp kırdığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra salıverilen Mazlum S., hakkında çıkarılan yeniden yakalama kararının ardından tutuklanmıştı.

200’E YAKIN KAMERA İNCELENDİ

Yapılan araştırmalarda, şüphelinin olay anını gerçekleştirdiği görüntü incelendi. Daha sonra ise şüphelinin kilise önüne geldiği ve ardından uzaklaştığı bölgede kamera çalışması yapıldı. Ekipler, 200'ye yakın kamera inceleyerek, şüphelinin Beykoz Kanlıca Sahili'nden yürüyerek, Surp Krikor Ermeni Kilisesi'ne uğradığı ve olayı gerçekleştirdikten sonra da Üsküdar Yavuztürk Mahallesi, Ayvacı Sokak üzerindeki bir adrese gittiği anlaşıldı. Yaklaşık 20 kilometrelik bir hatta incelenen görüntülerde şüphelinin Mazlum D. olduğu belirlendi. Şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI VARMIŞ

Mazlum D.'nin emniyetteki sorgusunda; saldırının planlı bir şey olmadığını, bir anlık sinirle bu suçu işlediğini söylediği öğrenildi. Çok sayıda suç kaydı olan şüphelinin işlemlerinin sürdüğü belirtildi.