3 Haziran 2026 Çarşamba
dokuz8HABER

Kırklareli'nde eğitime kar engeli

Kırklareli Valiliği, kentte beklenen kuvvetli kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle 2 Şubat 2026 tarihinde merkez ilçede eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

02.02.2026 11:22
Kırklareli'nde eğitime kar engeli
Kırklareli'nde eğitime kar engeli

Kırklareli'de etkili olması beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle merkez ilçede eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Kırklareli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından paylaşılan hava tahmin raporu doğrultusunda, gökyüzünün çok bulutlu olacağı, yağışların karla karışık yağmur ve sabah saatlerinden itibaren kar şeklinde görüleceği belirtildi. Kar yağışının Kırklareli merkez, Kofçaz, Demirköy ve Vize çevrelerinde 10 ila 20 santimetre arasında bir örtü bırakacak şekilde kuvvetli olacağı, sıcaklığın ise en düşük -2, en yüksek -1 derece seviyelerinde seyredeceği öngörüldüğünden eğitime bir gün ara verildiği kaydedildi.

KAMU PERSONELİNE İDARİ İZİN VERİLDİ

Valilik, 2 Şubat 2026 Pazartesi günü merkez ilçede yer alan tüm resmi okullar, halk eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, muhtelif kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile destekleme, yetiştirme ve takviye kursları da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime ara verildiğini ifade etti.

Söz konusu açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görevlerini sürdüren gazi, malul gazi, engelli ve hamile personelin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağı vurgulandı. Yetkililer, tüm vatandaşların mevcut hava şartlarını dikkate alarak dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!
dokuz8HABER

Son dakika haberleri, güncel haberler, siyaset, toplum, yaşam haberleri, ekonomideki gelişme haberleri dokuz8haber.net'de

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Haber Yazılımı:MedyaPlus Haber Yazılımı