İstanbul “kısıtlamasız” cumartesiye sakin başladı, ancak öğleden itibaren hem trafikte, hem de açık alanlarda yoğunlaşma gözlendi.

[caption id="attachment_119958" align="alignright" width="321"] Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede "kontrollü normalleşme" sürecine geçilmesiyle sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ikinci cumartesi gününe sakin başlayan İstanbul, öğlen saatlerinde dışarı çıkan vatandaşlarla hareketlendi. Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, Caddebostan Sahili'nde vakit geçirdi. ( Emrah Yorulmaz - Anadolu Ajansı )[/caption] Kovid-19 mücadelede yeni normalleşme süreci ile birlikte İstanbul’da cumartesi günleri sokağa çıkma yasağı sona erdi. İkinci kez yasaksız bir cumartesi geçiren İstanbul’da başta sahiller olmak üzere parklar, sokaklar ve meydanlar oldukça kalabalıktı. Sabah saatlerinde daha sakin olan kentte, öğleden itibaren güneşli havanın da etkisi ile hareketlilik arttı.

YOĞUNLUK YÜZDE 67

İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik haritasına göre saat 13.40 itibarıyla kent genelindeki yoğunluk yüzde 67 oldu. Anadolu Yakası'nda D-100 Karayolunun her iki yönünde de sabah saatlerinde akıcı olan trafiğin zaman zaman yoğunlaştığı gözlendi. Kentin farklı bölgelerinde sahil kesimlerinde de yoğun kalabalıklar oluştu. Üsküdar, Kadıköy, Eminönü, Beykoz, Avcılar gibi ilçelerde sahillerde yürüyüş yapan çok sayıda vatandaş göze çarptı. [caption id="attachment_119959" align="aligncenter" width="633"] Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede "kontrollü normalleşme" sürecine geçilmesiyle sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ikinci cumartesi gününe sakin başlayan İstanbul, öğlen saatlerinde dışarı çıkan vatandaşlarla hareketlendi. Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, Caddebostan Sahili'nde vakit geçirdi. ( Emrah Yorulmaz - Anadolu Ajansı )[/caption]