Haber: Barış Sanıgök

Merkez Yüreğir İlçesi Akdeniz Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (ASKİ) ait atık su arıtma tesisinden gece yarısından sonra yayılan kötü kokunun 40 dereceyi aşan hava sıcaklığında nefes almayı güçleştirdiğini söyleyerek mahalleli tepki gösterdi.

Son zamanlarda nedense gece yarısından sonra çıkan arıtma kokusuyla ilgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, daire başkanları, sorumlular ve 7 mahalle muhtarı yerinde incelemede bulundu. Gelen şikayetleri değerlendirerek yerinde inceleme başlatan Karalar, sorunun çözümü için acilen müdahale edilmesi talimatlarını verdi.


Karalar, koku oluşturacak tüm yerleri bizzat kendi gezerek yerinde incelemede bulundu.


Mahalle sakinleri, “Gece yarısından sonra son derece rahatsız edici kötü kokuyu bırakıyorlar.  Biz bu kötü kokudan bunalarak uykudan kalkıyoruz, yeni doğmuş bebekler ve küçük çocuklar var. zaten bunaltıcı bir sıcak var,  üzerine bu kötü koku ile uyanıyoruz, koku içeri girdiğinde de en az bir gün içeride kalıyor hemen çıkmıyor.


Sabahın 3’ünde kötü kokudan uyandığımız için uykumuz bölünüyor, tekrar geri uyuyamıyoruz. 


İşe gideceğiz uykusuz geçen geceler sebebiyle iş yerinde sorun yaşıyoruz. Elbette ki arıtma sistemi çok elzem bir şey. Mutlaka daha fazlası da yapılması gerekir ancak 11 mahallenin ortasına kurulan bu arıtma tesisinden yapıldığı ilk günden bu yana biz son derece rahatsız oluyoruz. 


Haydaroğlu ve Seyhan Mahallemizde bir tane lise yok, Spor tesisi yok, sosyal yaşam yeri yok, gençlerin dejeneriden korunması ve kalkınması için hemen hemen hiçbir şey yok.


Bize bu kötü kokuya sebep olan, bu şekilde arıtma tesisini yaptıran her kimse ona hakkımız helal değil. Bize bunu mu layık gördüler. Yetkileri göreve çağırıyoruz. Ayrıca kokunun resmi yok ki sizle paylaşalım da bizlerin ne kadar mağdur olduğuna delil getirelim" dedi.

Arıtmanın hemen bitişiğinde kaçak kesim yapanları da yerinde görerek şaşkınlığını gizleyemeyen Zeydan Karalar sorumlular hakkında derhal inceleme başlattı.