Filistin'in Bogota Büyükelçisinin kızı, Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'ya "Filistin'e yönelik desteği" dolayısıyla teşekkür mektubu gönderdi.

Mektubu X sosyal medya hesabından paylaşan Petro, "En güzel mektuplardan birini aldım." ifadesini kullandı.

Kolombiya ile Filistin bayrağını taşıyan 2 çocuğun resminin çizildiği mektupta şu ifadeler kullanıldı:

"Günaydın, Sayın Cumhurbaşkanı. Ben Kolombiya'daki Filistin Büyükelçisinin kızı Salma'yım, biz Filistinli çocukları desteklediğiniz ve Gazzeli çocukların kurtarılması için gayretinize çok teşekkür ediyoruz. İşgal altında yaşamak zor, biz çocuklar barış içinde yaşamayı hayal ederiz, bizim için sen bir süper kahramansın."

Petro, İsrail'in ve Filistin'in Bogota büyükelçilikleriyle görüşmesinin ardından Ramallah'ta büyükelçilik açacağını bildirmişti.

- Petro'dan Filistin'e destek

Petro, 9 Ekim'de X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in Hamas'ın saldırısına cevap verme şeklini eleştirmişti.

İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinli çocukların fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşan Petro, "Filistinli çocukların huzur içinde uyumasının tek yolu, İsrailli çocukların huzur içinde uyumasıdır. İsrailli çocukların huzur içinde uyumasının tek yolu, Filistinli çocukların huzur içinde uyumasıdır." ifadesini kullanmıştı. (AA)