CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Konya Milletvekili Barış Bektaş, CHP Ereğli İlçe Başkanı Nejat Türktaş ve CHP Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar; Ereğli’deki eyleme, katılarak çiftçilere destek verdi.

CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Gölge Bakan Erhan Adem, burada yaptığı konuşmada, çiftçilerin ürettiği ürünlerin karşılığını alamadığını belirtti. Türkiye genelinde tarımsal üreticilerin ve tüketicilerin yaşadığı zorluklara dikkat çeken Erhan Adem, tarım ve ekonomi politikalarının yanlış uygulamaları nedeniyle üreticilerin ürünlerini satmakta, tüketicilerin ise bu ürünleri almakta zorluk yaşadığını ifade etti.

Tarım politikalarındaki hataların, özellikle domates gibi ürünlerin değer kaybetmesine yol açtığını vurgulayan Adem, geçtiğimiz yıl uygulanan yanlış politikalar nedeniyle domates fiyatlarının düştüğünü söyledi. Salça fiyatlarındaki artışı kontrol altına almak amacıyla ihracata getirilen kotaların, ülkenin ihracat pazarlarını kaybetmesine ve salça fabrikalarının stoklarını eritememesine neden olduğunu belirtti. Bu durumun doğal olarak çiftçileri olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Ayrıca, çiftçilerin Ziraat Bankası, ilaç, gübre ve Tarım Kredi Kooperatifi borçları altında ezildiğini ifade eden Erhan Adem, Tarım Bakanlığı'nın bu sorunlara karşı duyarsız kaldığını öne sürdü. Adem, çiftçilerin sesine kulak verilmesi gerektiğini vurgulayarak, Ziraat Bankası’na olan borçların faizsiz olarak ödenmesinin sağlanması ve Tarım Kredi Kooperatifi'ne olan borçların ertelenmesi çağrısında bulundu.