İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, polis, dün Sarıyer, Pınar Mahallesi'nde “Mülk sahibi S.E. kiracısının bahçesine girip hunharca EFE isimli köpeğin gözlerini tornavida ile oyarak katliam yaptı” şeklindeki paylaşımlarla ilgili inceleme başlattı.

Yapılan incelemede; T.S. isimli köpek sahibinin S.E.’nin kiracısı olduğu, geçmiş dönemlerde de aralarında anlaşmazlık yaşandığı, iddialara göre S.E.’nin evden çıkarmak için T.S.’ye yönelik tehdit ve hakaretlerde bulunduğu, evde olmadığı bir zaman zarfında S.E.’nin evin kapısını kırarak içeriye girdiği ve evin içerisindeki köpeğin gözlerine sprey sıkarak kör ettiği ancak diğer iddianın asılsız olduğu, bu iddialarla sosyal medyada gündem yaratılmak istendiği anlaşıldı.

KÖPEK 1 ŞUBAT'TA UYUTULMUŞ

Devam eden araştırmalarda; köpeğin 1 Şubat 2024 tarihinde veteriner muayenesinin yapıldığı, gözlerindeki iltihaplanma sebebiyle kalıcı körlük ve şiddetli solunum güçlüğü yaşadığı, yaşam kalitesinin normale dönemeyeceğinin tespiti sonrasında uyutulduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili T.S.hakkında “iftira” suçundan adli işlem başlatıldı.