Haber: Av. Elifsu Dilek Şen

Kore edebiyatına dayalı Kore ve Kore kültürü hakkında bir tanışma ve tartışma etkinliği düzenlemek amacıyla çalışmalarına başlanan ve bu yıl ilk kez düzenlenecek festivalde Kore edebiyatı dostları Kore edebiyatından kitapları birlikte okuyup paylaşacaklar bir yandan da tarihi ve turistik bir tatil beldemiz olan Patara’da tatil yapacaklar.

Üç gün boyunca Kore müziği, sineması vb. kültürel öğelerle zenginleştirilmiş bir festival atmosferi yaşatılması planlanıyor.

Festivale canlı yayınlarla ya da yüzyüze seçeneğiyle Seo Sujin (Yazar), Tayfun Kartav (Çevirmen), Eda Ulu (Çevirmen), Nihan Karakuş Harmancı (Çevirmen), Sevda Kul (Çevirmen), Ayşenur Nazlı (Yazar) Kore edebiyatına ilgi duyan influencerlar, Kore edebiyatı okurları da katılacaklar.

Festivalde "Kore Öğretmeni" (Yazarı, Seo Sujin); "Balina" (Yazarı, Cheon Myeong-Kwan); "Çalışmanın Hüznü ve Neşesi" (Yazarı, Jang Ryujin); 7 Kedi Gözü, (Yazarı, Choi Jae-Hoon); "Sultan ve İmparator", (Yazarı, Hyong-O Kim), “Hayırlı Evlat: Şimçong Efsanesi” (Yazarı, Jia Jeong), “Sabahı Yaşayanlar İçin Gelecek Öğleden Sonradır” (Yazarı, Lee Kookhwan) gibi eserler çerçevesinde fikir alışverişi ve paylaşımlar yapılması öngörülüyor.

Patara plajında yüzme, Patara kum tepelerinde gün batımını izleme, Patara Antik Kenti Parlamentosunda sohbet gibi aktiviteler içeren tarihi ve turistik mekan ziyaretlerinin yapılacağı etkinliğe Patara Deluxe Ferah Hotel ev sahipliği yapacak.