EKONOMİ

Kredi kartı limitini düşürmek isteyenler "otomatik mesaj" ile karşılaşıyor

Son günlerde çok konuşulan 100 bin TL’lik kredi kartı olanlardan yıllık 750 lira savunma sanayi fonu payı alınacağı haberleri sonrası yurttaş limitleri düşürmeye çalışıyor. Bazı bankaların ise kanunun yasalaşmadığı şeklinde "otomatik mesaj" paylaştığı ortaya çıktı.

Abone Ol

AKP tarafından Meclis'e sunulan yeni kanun teklifine göre; kredi kartı limitine vergi getirileceği konuşuluyor.

Buna göre; 100 bin TL limitli kredi kartı bulunan yurttaşlardan, yıllık 750 lira savunma sanayi fonu payı alınacağı belirtiliyor.

Bunun üzerine kart limitlerini düşürmek için banka ve çağrı merkezlerine başvuran yurttaşların yeni bir mesajla karşılaştığı ortaya çıktı.

Yeni oluşan duruma göre; bazı bankalar, müşterileri ile yasa teklifinin yürürlükte olmadığına dair hatırlatmanın yer aldığı bir mesaj paylaşıyor. Kredi kartı limitine düşürmek isteyenler "otomatik mesaj" ile karşı karşıya kalıyor.

Bankaların bazılarında yayınlanan mesajda şu ifadeler yer alıyor:

"Basında çıkan haberlerde bahsi geçen 'kredi kartı limiti 100.000 TL ve üzerinde olan müşterilerden Savunma Sanayi Fonu katkı payı tahsil edileceğine' ilişkin kanun teklifi, resmi olarak yasalaşmamıştır. Dolayısıyla bu haberden dolayı kart limitinizi düşürmenize gerek yoktur. Mevcut koşulları ile kartınızın kullanımına devam edebileceğinizi, herhangi bir değişikli olması durumunda sizlere ayrıca bilgi verileceğini belirtmek isteriz."