Haber: Berfin Şengil

Bu yıl 2'ncisi düzenlenecek Küçükçekmece Kitap Günleri, 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında Sefaköy Atatürk Parkı'nda okurları ağırlayacak.

Küçükçekmece Belediyesi ve Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP)'nin işbirliğinde gerçekleştirilecek Kitap Günleri, “Küçükçekmece’de kitap, kitapta hayat var” sloganıyla kitapseverlerle buluşacak.

"Aslolan Bilim ve Sanatla Kentliyi Buluşturmak"

Kültür sanat ve edebiyatın birleştirici gücünü Küçükçekmece’de bir kez daha deneyimleyecekleri için heyecanlı olduklarını belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Yerel yöneticiler olarak biliyoruz ki bir kentin gelişmesi için yaptığımız yollar, kaldırımlar yeterli değildir. Aslolan; bilim, kültür, sanat ve edebiyatı kentliyle buluşması gereken zamanlarda, onlarla buluşturuyorsak o kentin gelişmesine güçlenmesine katkı sunuyoruz demektir" dedi.

50'ye Yakın Yazar Ağırlanacak

Kitap Günleri'nin onur konuğu olan akademisyen ve gazeteci Emre Kongar, açılış oturumunda yer alacak.

50’ye yakın yazar ve binlerce okurun buluşacağı Kitap Günleri’nde; İlber Ortaylı, Emre Kongar, Merdan Yanardağ, Latife Tekin, Murat Menteş, İhsan Eliaçık, Türkan Elçi, Faik Bulut, Veli Ağbaba, Tansu Özcan, Serhan Asker, Barış İnce, Adnan Özyalçıner, Şeyhmus Diken, Mehmet Erte, Betül Kanbolat, Zülal Kalkandelen, İsmail Arı, Filiz Gazi, Ozan Gündoğdu, Kazım Öz, Zeynep Altıok Akatlı, Eren Aysan gibi isimler yer alacak.

9 Gün Boyunca Okurlarla Buluşacak

7’den 70’e her yaş için uygun söyleşi ve atölyelerin gerçekleştirileceği Kitap Günleri’nde çocuklar için animasyon ve oyunlar üzerine atölyeler de düzenlenecek.

Yüzbinlerce kitap, onlarca yayınevi, söyleşi ve imza günlerinin yapılacağı Küçükçekmece Kitap Günleri, 10.00- 21.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.