19. Uluslararası Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 19-29 Haziran tarihleri arasında çevrimiçi olarak yapılacak. Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra online panel, söyleşi ve buluşmalar da yer alıyor.

Filmmor Kadın Filmleri Festivallerinin 19’uncusu, pandemi koşulları nedeniyle 19-29 Haziran tarihleri arasında www.filmmoronline.org adresinde yine çevrimiçi yapılacak. Festivalde “Kadınların Sineması”, “Bedenimiz Bizimdir”, “Kendine Ait Bir Cüzdan”, “Gökkuşağının Altında”, “Yerel Siyaset Yerinden Sinema”, “65+ Candır”, “Dijital Hallerimiz” ve “Feminist Bellek” bölümlerinde onlarca ülkeden 47 film yer alıyor.

PANEL, SÖYLEŞİ VE BULUŞMALAR

Festival kapsamında ayrıca “yeryüzü şifacıları”, “canlandıran kadınlar”, “kurgucu kadınlar” gibi çevrimiçi panel, söyleşi ve buluşmalar da gerçekleştirilecek. Tüm film ve etkinlikler www.filmmoronline.org adresinden kayıt yaptırarak İngilizce-Türkçe altyazı-çeviri ile ücretsiz olarak izlenebilecek. Festivalin yine online olarak yapılacak kapanışında 2020 yılının Altın Bamya Ödülleri de açıklanacak. Filmmor’dan yapılan açıklamada, “19’uncu yılında sinema, dayanışma, eşitlik iyileştirir, diyen festivalde gökten üç elma düşecek; bakalım kimlerin kimlerin başına!” mesajı verildi.