2020 MTV Video Müzik Ödülleri'ni kazananlar açıklandı. Tören, koronavirüs salgını nedeniyle seyircisiz gerçekleştirildi.

Dünyanın en prestijli müzik ödüllerinden kabul edilen 2020 MTV Video Müzik Ödülleri, New York’ta sahiplerini buldu. Oyuncu ve şarkıcı Keke Palmer’ın ev sahipliği yaptığı tören, sosyal mesafenin korunması adına seyircisiz gerçekleştirildi.

LADY GAGA'YA 5 ÖDÜL

Koronavirüs nedeniyle seyircisiz gerçekleşen MTV VMA’da sanatçıların video görüntüleri ve video efektler yer aldı. Lady Gaga, Ariana Grande, BTS, The Weeknd, DaBaby, Miley Cyrus gibi birçok ismin performansı yeşil ekran önünde çekildi. Televizyondan ve internetten izlenen gecede 9 dalda aday gösterilen Lady Gaga, yılın şarkıcısı dahil 5 ödül kazanırken, BTS de dört ödülün sahibi oldu.

THE WEEKND'DEN ADALET ÇAĞRISI

Geçtiğimiz günlerde kanser nedeniyle hayatını kaybeden oyuncu Chadwick Boseman gecede anılırken; törende konuşma yapan The Weeknd ırkçılığa dikkat çekerek, "Şu an kutlamak ve bu anın tadını çıkarmak benim için gerçekten zor. Bu yüzden sadece ‘Jacob Blake için ve Breonna Taylor için adalet’ diyeceğim" ifadelerini kullandı. https://twitter.com/MTV/status/1300261500590981120