45. Toronto Film Festivali Ödülleri sahiplerini buldu.Bu yıl festivalde ödüle değer görülen tüm filmler ise kadın yönetmenlerin oldu.

45. Toronto Film Festivali Ödülleri sahiplerini buldu.Bu yıl festivalde ödüle değer görülen tüm filmler ise kadın yönetmenlerin oldu. En iyi filmin belirlendiği Halkın Seçimi Ödülü’nü, Altın Aslan’ın da sahibi olan 'Nomadland' kazandı. Bu yıl 10-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 45. Toronto Film Festivali sona ererken, bu yılın kazananları da belli oldu. FilmLoverss’ın IndieWire’dan aktardığı habere göre, en iyi filmi izleyicilerin belirlediği Toronto Film Festivali’nde bu yıl Halkın Seçimi Ödülü’nü Chloé Zhao’nun Frances McDormand’lı yeni filmi “Nomadland” kazandı.

"NOMADLAND" OSCAR'DA EN İDDİALI FİLMLER ARASINDA OLACAK

Frances McDormand’ın ekonomik krizde her şeyini kaybettikten sonra karavanıyla Amerika’nın batısına doğru yolculuğa çıkan 60’lı yaşlarında bir kadını canlandırdığı “Nomadland”in Venedik’te Altın Aslan‘ı kazandıktan sonra Toronto’da da büyük ödülün sahibi olması, bu yıl Oscar yarışında en iddialı filmlerden biri olacağını gösterdi.

TORONTO'DA ÖDÜL KAZANANLAR 'OSCAR'DA ETKİLİ

Zira Toronto Film Festivali’nde Halkın Seçimi Ödülü’nü kazanmayı başaran filmler Oscar yarışında etkili olmalarıyla biliniyor. Nitekim geçtiğimiz yıl bu ödülü kazanan “Jojo Rabbit” (Tavşan Jojo) de ödül sezonunda adından oldukça başarılı olmuş, Oscar ödüllerinde en iyi film adayları arasında yer alırken, en iyi uyarlama senaryo Oscarı’nın da sahibi olmuştu. Aynı şekilde “Green Book” (Yeşil Rehber), “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” (Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri), “La La Land” (Âşıklar Şehri) gibi filmler de Halkın Seçimi Ödülü’nü kazandıktan sonra Oscar’da büyük başarı yakalamıştı.

TÜM FİLMLERİN KADIN YÖNETMENLERİ KAZANDI

Öte yandan bu yıl Toronto Film Festivali’nde ödüle değer görülen tüm filmlerin kadın yönetmenlerin kazanması, festival programında cinsiyet eşitliğinin sağlanması için atılan adımların etkilerini göstermeye başladığını gösterdi. Ayrıca Chloé Zhao imzalı “Nomadland”in kazandığı Halkın Seçimi Ödülü için yapılan oylamada ikinci sırada Regina King imzalı “One Night in Miami”, üçüncü sırada ise Tracey Deer imzalı “Beans” yer aldı.

FESTİVALİN KAZANANLARI

  • Halkın Seçimi: “Nomadland” – Chloé Zhao
  • Halkın Seçimi-Belgesel: I”nconvenient Indian” – Michelle Latimer
  • Gece Yarısı Çılgınlığı Halkın Seçimi: “Shadow in the Cloud” – Roseanne Liang
  • En İyi Kanada Filmi: “Inconvenient Indian” – Michelle Latimer
  • En İyi Kısa Film (Kanada): “Benjamin, Benny, Ben” – Chloé Robichaud
  • 2020 Changemaker Ödülü: “Black Bodies” – Kelly Fyffe-Marshall