Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay, pandemide en çok sıkıntı yaşayan sektörlerden müzik ve oyunculuk sektörünün sorunlarını gündeme getirdi. Atay, müzisyen ve oyuncuların vergilerin düşürülmesini ve ertelenmesini talep ettiğini söyledi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, “Müzisyen ve oyuncular doğru düzgün yürütülen kültür sanat politikası istiyorlar. Vergilerin düşürülmesini ve ertelenmesini talep ediyorlar” dedi. 1,5 yıldır pandemi ve yarattığı yıkımla karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Barış Atay, iktidara salgınla mücadelenin böyle olmayacağı konusunda uyarıda bulunduklarını söyledi.

“SET EMEKÇİLERİ DE MAĞDUR”

"En çok sıkıntı yaşayan sektörlerden birisi müzik ve oyunculuk sektörü. Dizi, sinema ve tiyatroları da kapsayan kültür sanat alanı." diyen Barış Atay, oyuncuların işçi sınıfının bir parçası olarak sigortalandırılması mücadelesi bulunduğunu. ancak bununla ilgili bir şey yapma gereği duyulmadığını dile getirdi. Atay, set emekçilerinin de mağdur olduğunu savundu. TİP Milletvekili Atay, sözlerini şöyle sürdürdü. “Telif hakları konusunda bakanlığın düzgün bir çalışma yapmasını ve böylelikle güvencesiz çalışan müzisyen ve oyuncuların projeleri bittikten sonra cüzi miktarlarda da olsa para kazanmanın yolunun açılmasını istiyorlar. Özel kopyalama harcının gelir olarak kabul edilmemesini istiyorlar.”