Dünya sinema tarihinin en kült filmlerinden biri olan Matrix'in devamı niteliğindeki Matrix 4'in gösterileceği tarih belli olmuştu. Filmin başrol oyuncularından Keanu Reeves ve Neil Patrick Harris filme ilişkin ip uçları verdi.

BBC'nin The One Show programında konuşan Keanu Reeves, merakla beklenen Matrix 4’ü “ilham veren bir aşk hikayesi” diye nitelendirdi. Berlin’de çekim yaptıklarını söyleyen Reeves, "çüncü filmin finalinde pek de geri dönecekmişsin gibi görünmüyordu” ifadelerine, "Evet Neo için biraz korkunç bir finaldi" diye yanıt verdi. BirGün'ün derlediği habere göre Reeves, "Lana Wachowski diye harika bir yönetmenimiz var ve o bir aşk hikayesi, ilham veren güzel bir senaryo yazdı. Bu başka bir versiyon, bir uyanma çağrısı. Ve aksiyonu harika, her şey açığa çıkacak," dedi.

MORPHEUS ARTIK FİLMDE YOK

Filmin anahtar karakterlerinden Neil Patrick Harris ise "Bence Lana Wachowski'nın harika bir enerjisi var ve geçmişte kullandığı görsel tarzı taşımaya devam ediyor. Hep büyük bir aksiyon filminde başrol olmak istemişimdir. Bu benim için hiç kötü değil. Ama biraz yüzeysel ve kum havuzunda oynamak bana göre eğlenceli" dedi. Matrix serisinin yapı taşlarını oluşturan Ajan Smith ya da Morpheus gibi karakterler Matrix 4'te yer almayacak. Ancak onun yerine yıldız oyuncular ve yeni karakterleri gelecek. Matrix 4'ün oyuncu kadrosunda Neil Patrick Harris'in yanı sıra orijinal filmlerin Neo'su Keanu Reeves, Trinity'ye hayat veren Carrie Anne Moss, Merovingian olarak Lambert Wilson ve Niobe olarak Jada Pinkett Smith'in yer alacak. Ayrıca Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Matrix 4'ün diğer önemli isimleri arasında yer alıyor.

1 NİSAN 2022'DE İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

Matrix 4, 1 Nisan 2022'de tüm dünyadaki izleyicileriyle buluşacak gibi görünüyor.