İlk sezonu Haziran ayında Blu TV'de yayınlanan "Çıplak" isimli dizi Gazeteci Cüneyt Özdemir'in dizinin fragmanını da paylaşarak yazdığı "Aman RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin bey ve sansür kılıcı görmesin!" cümlesinden kısa bir süre sonra yayından kaldırıldı. BluTV’de Çıplak dizisin izlemek isteyenler "Bu içerik BuTV'den kaldırılmış olabilir. Lütfen çağrı merkezimizle iletişime geçiniz" uyarısıyla karşılaştı.

İKİNCİ SEZONU GÜNLER KALA BİR TELEFONLA DİZİNİN YAYINDAN KALDIRILDIĞINI ÖĞRENDİK

Gazete Duvar’a konuşan dizinin yapımcısı olan TN Yapım'ın Genel Koordinatörü Merve Göntem, "İkinci sezon çekimlerini bitirmemize günler kala, BluTV'den gelen bir telefonla dizinin yayından kaldırıldığını öğrendik" dedi. Sansüre ilişkin BluTV yönetimin henüz bir açıklama yapmazken, sosyal medyada duruma tepki gösteren çok sayıda yurttaş Blu TV üyeliklerini iptal edeceklerini duyurdu.

CÜNEYT ÖZDEMİR NE DEMİŞTİ?

Cüneyt Özdemir, kendisine ait olan Youtube kanalı üzerinden bugün de yaptığı yayında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e ironik bir göndermede bulunarak "RTÜK Başkanı Ebubekir Bey bunu iyi ki izlememiş, izlese kılıcını çekecek, tak tak tak kes bunları at diyecek" ifadelerini kullanmıştı. RTÜK Başkanı Şahin ise Özdemir'e yanıt vererek, "Kılıcımız yok ama başta çocuklarımız olmak üzere aileyi ve toplumu koruyan bir kalkanımız var" demiş ve gülücük emojisisi bırakmıştı. Özdemir de Şahin'in cevabını alıntılayan paylaşıma gülücük emojisi ile yorum yapmıştı.

ÖZDEMİR'DEN TEPKİ: DAYAĞI NİYE BEN YİYORUM?

Dizinin yayından kaldırılmasının gündeme gelmesi sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Özdemir, "Yeni bir delilikle karşı karşıyayız. 6 ay önce Çıplak adında bir dizi çekiliyor. Blu tv yayınlıyor. Ben diziyi yeni izleyip şaşırıyor ve övüyorum. Aylardır Sansürcülüğünü eleştirdiğim RTÜK başkanına her zaman olduğu gibi espirili bir şekilde 'aman duymasın' deyip söyleniyorum. Dizi Blu Tv'den kaldırılıyor ve ihale bana kalıyor! Bu dizi RTÜK yüzünden mi yoksa RTÜK korkusundan mı kaldırıldı ne oldu bunu resmi açıklama olunca öğreniriz ama anlamadığım dayağı niye ben yiyorum? Rtük'ün sansür tavrını aylardır hemen her yayında eleştiren benim yahu" dedi.

ÇIPLAK'IN KONUSU

Yönetmenliğini de Can Evrenol'un yaptığı ve senaryosunu da Merve Göntem ve Can Evrenol'un birlikte yazdığı 'Çıplak' dizisi eskortluk yapan Eylül adındaki genç bir kadının hayatını anlatıyor.