Bir zamanların en çok dinlenen efsane Erivan Radyosu'nun arşivi dijital platformlarda paylaşıldı. Alman-Kürt Kültür Enstitüsü, Erivan Radyosu arşivini dijital platformda yayınladı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Alman-Kürt Kültür Enstitüsü, Erivan Radyosu arşivini youtube kanalı başta olmak üzere tüm dijital platformlarda yayınlamaya başladı. 900 eseri ilk defa toplu şekilde sözleriyle beraber yayınlayan Enstitü, Kürt sanatçılara kanallarına üye olması çağrısında bulundu.

27 NİSAN-1 MAYIS ARASINDA EN GÜZEL ŞARKILAR PAYLAŞILACAK

Enstitü, Kürt sanatçılardan 27 Nisan ve 1 Mayıs tarihleri arasında sosyal medya hesapları üzerinden Erivan Radyosu'nda sevdikleri şarkıları paylaşmalarını istedi.

YAKINDA KİTAP OLARAK DA YAYIMLANACAK

Enstitü, halk kültürü ve arşiv araştırmacısı, ayrıca sanatçı Cewad Merwanî´nin büyük bir ekiple birlikte yayına hazırladığı çalışmayı yakın zamanda dört ciltlik bir kitap dizisiyle yayınlamaya hazırlanıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=7sx3OajC7to
Geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlayan Kürt-Alman Kültür Enstitüsü (Deutsch-Kurdisches Kulturinstitut) yarım asır yayın yapan Erivan Radyosu Arşivinde yer alan bu eserleri, 4 yıllık bir çalışmanın sonucunda dijital ortama aktardı.

900 ESER YOUTUBE ÜZERİNDEN GÖSTERİLECEK

Toplam 900 eserden oluşan bu külliyat artık Youtube kanalı basta olmak üzere tüm dijital platformlarda dinlenebilecek. İnternet ortamında yayılan birçok eser ya seslendirenleri yanlış şekilde tanıtılmıştı ya da şarkı isimleri yanlış yazılmıştı. Enstitünün bu çalışmasıyla beraber, bu sorunun ortadan kalkması hedefleniyor. Şu ana kadar tanınmayan, bilinmeyen yüzlerce eser böylece gün yüzüne çıkmış oldu. Bu durum, ayrıca Kürt kültür sanat camiasına büyük bir repertuar hizmeti oldu. Böylece Kürt sanatçılarının halk stran ve klamlarını en doğru kaynaktan dinleme ve bunları yeni üretimlerine konu etmeleri durumu oluştu. 900 eser ilk defa toplu şekilde şarkı sözleriyle beraber halkın hizmetine açan Kültür Enstitüsü, 27-28 ve 29 Nisan tarihleri arasında her Kürt sanatçısının kendi sosyal medya kanallarında Enstitünün Youtube kanalına üye olup 3 gün boyunca sadece Erivan Radyosu şarkılarından sevdiği şarkıları paylaşma kampanyasına katılmasına davet ediyor. Müzik severlerin ve özellikle Kürtçe müzik yapan müzisyenlerin ulaşabileceği kaynaklar sunmayı hedefleyen enstitü, halk kültürü ve arşiv araştırmacısı ,sanatçı Cewad Merwanî´nin 3 yıldır kalabalık bir ekiple birlikte yayına hazırladığı çalışmayı yakın zamanda, notalar, sözler ve şarkıların içinde olduğu bir DVD dahil olmak üzere dört ciltlik bir kitap dizisi de yayımlamaya hazırlanıyor.