19. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 48 film gösterimi, online söyleşiler, buluşmalarla 19-29 Haziran tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşiyor.

19 Haziran'da başlayacak, 29 Haziran'a kadar sürecek festival boyunca tüm gösterim ve etkinlikler www.filmmoronline.org'a üye olarak ve her program için ön kayıt yaptırarak Türkçe altyazı-çeviri ile ücretsiz izlenebilecek. Festivalde, Kadınların Sineması, Bedenimiz Bizimdir, Kendine Ait Bir Cüzdan, Gökkuşağının Altında, Yerel Siyaset Yerinden Sinema, 65+ Candır ve Feminist Bellek bölümlerinde onlarca ülkeden 48 film izleyiciyle buluşacak.

FARKLI KATEGORİLERDE 48 FİLM

Festivalin “Kadınların Sineması” bölümünde bu yıl belgeselden animasyona, mülteci sorunlarından regl sancılarına, kendilerinin ve dünyanın dertlerini, hayallerini, deneyimlerini özgün dilleri ve üslupları ile anlatan 21 farklı film yer alıyor. “Bedenimiz Bizimdir” bölümünde ise “hayata isyan eden” 5 film var. Bu yılın özel bölümleri arasında yer alan “Yerel Siyaset Yerinden Sinema” kategorisinde ise Haifaa Al Mansour'un, Suudi Arabistan'da, bir bürokratik karmaşa sonucu yerel seçimlere aday olan Meryem'in zorlu adaylık mücadelesini anlattığı Mükemmel Aday'dan Türkiye'de pandeminin yerel günlüğünü tutan 7I24 Sokağı'na; kadınların siyasette, sinemada aradığı merkez-makam dışı yolları izleyen 5 film bulunuyor. Babadan, kocadan, devletten "harçlık" değil hakkını almak için mücadele eden kadınlara dair filmlerin bir araya getirildiği “Kendine Ait Bir Cüzdan” bölümünde de 6 farklı film izlemek mümkün. 3 filmin yer aldığı “65+ Candır”, 2 filmin yer aldığı “Dijital Hallerimiz” ve 5 filmin yer aldığı “Gökkuşağının Altında” diğer kategoriler olarak öne çıkıyor. Feminist Bellek bölümünde ise Filmmor yapımı “Hazirandan Sonra” filmi ile kadınların OHAL belleği anlatılacak.

PANEL, SÖYLEŞİ VE BULUŞMALAR

Filmmor Gezici Kadın Filmleri Festivali’nde pek çok söyleşi, panel ve buluşma da gerçekleştirilecek. Sektör buluşmalarında bu yıl söz kurgucu kadınların olacak. Canlandıran Kadınlar panelinde çizgilere can katan animasyoncu kadınlar buluşacak. “Yerinden Sinema” ve “Yerel Siyaset” panelleri de gerçekleştirilecek. Altın Bamya Ödülleri de her yıl olduğu gibi bu yıl da festival kapanışında sahiplerini bulacak. Mor Kamera Dayanışma Ödülü -telif hakkı gözetilerek- festivalde yer alan tüm filmlerin olacak.