Freemuse, hapis cezaları alan Ferhat Tunç için 5 dilde destek kampanyası başlattı.

Merkezi Danimarka’nın Kopenhagen kentinde bulunan Dünya Özgür Müzik Forumu (Freemuse), hapis cezaları ve davalarla baskı gören, sürgünde yaşamak zorunda kalan Sanatçı Ferhat Tunç için kampanya başlattı. Kurum tarafından hazırlanan kampanya metninde, "Ferhat Tunç, sadece sosyal medyada paylaştığı mesajlardan dolayı Türkiye’de yargılanıyor" vurgusunda bulunularak, "Ferhat, internette şarkı yayınlama, haber gazete yazısı paylaşma, kişisel görüşlerini tweet atma nedeniyle beş davada 'terör örgütü propagandası' yapmak, 'Cumhurbaşkanı’na hakaret' ile suçlanmaktadır. Suçlar, hep birlikte, 20 yılı aşkın hapis cezasına tekabül etmektedir" denildi.

"ADALETSİZLİK VE SAVAŞA KARŞI ÇIKTIĞI İÇİN HEDEFTE"

İngilizce, Kürtçe, Türkçe, Fransızca ve Almanca olarak hazırlanan kampanya metninde şu ifadelere de yer verildi: "Ferhat’ın vakası, Türkiye’nin, bu kanun altında nelerin suç teşkil ettiğinin aşırı derecede geniş tanımından dolayı eleştirilen kapsamlı terörle mücadele kanunlarının bir delilidir. Ferhat, adaletsizlik, savaş ve Kürt ayrımcılığı temalarına yer veren müziğinden dolayı Hükümetin hedefi olmaya devam etmektedir. Neredeyse on yıldır süren hedeflenmesi, 'terörist propaganda yapma' suçuyla iki yıl hapis cezasına çarptırıldığı 2012 yılında başlamıştır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türkiye’nin, Ferhat’ın 2015 yılında ifade özgürlüğü hakkını ihlal ettiği hükmünü vermiştir."

"FERHAT'IN SUÇLARINI DÜŞÜRMEK İÇİN"

Freemuse, sanatsal ifade özgürlüğünün bir insan hakkı olduğuna dikkat çekerek, "Ferhat, sadece barış içinde müzik yapmak ve kendi doğrularını söylemek istemektedir, bu bir suç değildir. Türkiye’nin Adalet Bakanı’na e-posta gönderin ve yetkilileri Ferhat’ın tüm suçlarını düşürmeye davet edin" dedi.