Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen 27. İstanbul Caz Festivali, 2-14 Eylül arasında açık hava mekânlarında, 4 Eylül-16 Ekim arasında ise çevrimiçi platformda izleyicisiyle buluşacak.

Dijital yayına açılan 27. İstanbul Caz Festivali konserlerine 45 gün boyunca Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden erişilebilecek. Çevrimiçi platformun adresi ve ayrıntılı bilgiler daha sonra paylaşılacak. İstanbul Caz Festivali'ni bu yıl yaşanan zorlu şartlara rağmen gerçekleştirme kararı, müzisyen ve müzik sektörü emekçilerini desteklemek ve aynı zamanda kültürel faaliyetlerin sürekliliğini sağlayabilmek amacıyla alındı. Düzenlenecek konser ve konserlerin çevrimiçi gösterimleriyle kültür ve sanat yaşamının her koşulda vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunun altı çizilirken sanatçılar ve izleyicilerin yeniden buluşması sayesinde sanatsal üretimin de teşvik edilmesi amaçlanıyor.

FESTİVAL İKSV TARAFINDAN DÜZENLENİYOR

Festivali hayata geçirme kararı, kültür ve sanat alanındaki kurumsal sürdürülebilirlik adına da önem taşıyor. Kâr amacı gütmeyen bir vakıf olan İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen festival, bu vesileyle izleyicilerini bu zor dönemde hem sanatçıları hem de sektör emekçilerini desteklemeye davet ediyor.

FESTİVAL PRGRAMI