Dünyaca ünlü Harry Potter serisinin yazarı JK Rowling, yeni kitabı 'Ickabog'u çocuklar için salgın döneminde online ve ücretsiz olarak yayınlayacak.

Yazar karantinadaki çocukların salgın döneminde eğlenmesine yardımcı olmak istediğini belirtti.Bugünden başlayarak her hafta bir-iki bölümünü yayınlanacak kitabın tamamı 10 Haziran’da internet üzerinden okunabilecek. Yaklaşık 10 yıl önce bu öyküyü yazmaya başladığını, çoğunluğu el yazısı olan müsveddeleri tavan arasında sakladığını söyleyen Rowling, öyküyü çocuklara sunmaya karar verdiğini söyledi.

"ÜCRETSİZ YAYINLAYACAĞIM"

Rowling, “Çok yakın zamana kadar, Ickabog'un hikâyesini duyan tek kişi benim iki küçük çocuğumdu. Ickabog'u çevrimiçi olarak ücretsiz yayınlamaya karar verdim. Böylece karantinadaki çocuklar veya bu garip, sarsıcı zamanda okula geri dönen çocuklar bunu okuyabilir ya da birilerinden kendine okumasını isteyebilir” dedi. Yazar adresi henüz açıklanmayan internet sitesinden kitabı okumak için herhangi bir kayıt işlemi olmadığını söyledi. Bu kitabın fikrinin henüz ‘Harry Potter’ kitaplarını yazarken oluştuğunu belirten Rowling serinin son kitabından sonra yayınlamaya niyet ettiği ‘Ickabog‘u küçükken çocuklarına okuduğunu anlattı.