Kendi müziğini yapmak isteyen genç kadınlara ücretsiz eğitim olanağı sunan New York merkezli müzik programı ve kolektifi “Beats By Girlz”ün Türkiye ayağı 10 Haziran’da başlıyor.

Yerli müzik sektörünün yaratıcı ve etkili isimlerini bir araya getirecek çevrimiçi buluşmaya, Artemis Günebakanlı, Başak Yavuz, Deniz Kuzuoğlu, Merve Eryürük ve Sinem Vural sohbetleri ile konuk olurken; Deniz Tekin, Feryal Öney, Gizem Oruç (a.k.a 6zm), Güneş Özgeç, Melike Şahin ve Nilipek de özel performanslarıyla sahne alacaklar. Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın desteği ile gerçekleşecek buluşma, saat 15:00’ten itibaren Beats By Girlz Türkiye’nin YouTube kanalında yayınlanacak.

ATÖLYE BAŞVURULARI BAŞLADI

Teknolojiyi kullanarak DJ, prodüktör ve besteci olmak isteyen genç kadınlara yönelik yenilikçi müzik eğitimi sunacak Beats By Girlz Türkiye’nin Temmuz ayında gerçekleşecek atölyelerine başvurular ise adresinden yapılabilecek. 14-25 yaşları arasındaki genç kadınlara yönelik ücretsiz gerçekleşecek atölyelerde, katılımcının seviyesine yönelik dijital müzik programları, müzik teorisi, şarkı sözü yazımı, bestecilik, ses mühendisliği gibi birçok farklı alanda dersler verilecek.