11. Londra Kürt Film Festivali online gösterimlerle başlıyor. Festival koordinatörü Avesta Kadir, bu yılki temalarından birinin “Sinemada Kadınlar” olduğunu belirtti.

İngiltere’nin başkenti Londra’da 15-24 Ağustos arası gerçekleştirilecek 11. Londra Kürt Film Festivali (LKFF) kapsamında 50 filmin çevrimiçi gösterimi yapılacak.

11 KADIN YÖNETMEN CANLI TARTIŞMALARA KATILACAK

“Sınırların Ötesinde”, “Mücadele Sürüyor”, “Sinemada Kadınlar”, “Ekranda Savaş”, “Bir Zamanlar Kürdistan’da” ve “Sinemada Çocuklar” temasıyla izleyicileriyle buluşacaklarını söyleyen Londra Kürt Film Festivali Koordinatörü Avesta Kadir, festivalde 11 kadın yönetmenin de canlı tartışmalara katılarak sinema deneyimlerini paylaşacağını aktardı. Jinnews'de yer alan habere göre film gösterimlerinin ardından ödül törenlerinin de online olacağını aktaran Kadir, uluslararası tanınmış jüri üyeleri tarafından 7’nci Yılmaz Güney Ödülü ile beraber iki jüri özel ödülünün anons edileceğini söyledi. Kadir, LKFF’nin bu yıl ilk defa onur ödülünü en iyi tematik filme takdim edeceğini ekledi.

"GENÇ YÖNETMENLER İÇİN BİR FIRSAT OLACAK"

Kadir, festivalin amaçlarından birinin de yeni genç yönetmen kuşağın film endüstrisinde var olduklarını gösterebilmek olduğunu vurguladı. Pandemi etkisinin kendileri için meydan okuma olduğunu belirten Kadir, mart ayının başında seçkilerini ilan edecekken erteleme kararı aldıklarını anlattı. Kadir, online deneyim için şunları söyledi: “Online gösterimlere ciddi bir ilginin olduğunu fark ettik ve biz de bu fırsattan yararlanıp geniş bir izleyici kitlesine ulaşmayı tartıştık. Sonunda programımızı daha yerel ama global bir izleyici kitlesine uygun bir şekilde yeniden organize ettik. Kürt sinema tarihinde ilk defa bir online festivali global bir gösterim ile filmlerimizi, hikayelerimizi, mücadelemizi, dilimizi ve kültümüzü dünyanın gündemine bu şekli ile ulaştırmış oluyoruz.” “Sinemada Kadınlar” teması ile hem kadınların yaşadığı sosyal-eşitsizlik sorununa temas etmeyi hem de kadın yönetmenlerin film endüstrisindeki başarısına dikkat çekmeyi hedeflediklerini dile getiren Kadın, şöyle devam etti: