Moskova'da Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı kurulduğu duyuruldu.

Moskova'da 'Nazım Hikmet’i anma etkinliklerini daha da zenginleştirmek ve Türkiye ile Rusya arasında kültür-sanat etkinliklerine katkıda bulunmak amacıyla' Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı kurulduğu ilan edildi. Sputnik'te yer alan habere göre, Şair Nazım Hikmet'in Rusya'da anılması ve tanıtılması amacıyla 1999 yılından bu yana sürdürülen geleneksel etkinlikler bugüne kadar RTİB, RUTAM, MTKO ve Nâzım Hikmet Vakfı gibi kuruluşlar eliyle yürütülüyordu.  Bu kuruluşların yanında, Zülfü Livaneli, Rutkay Aziz, Ali Galip Savaşır, Coşkun Yurt, Batubay Özkan ve Daria Zıhugulskaya gibi isimler öncülüğünde Moskova Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı kuruldu.

NAZIM'IN MEZARINA ÇELENK BIRAKILACAK

Vakfın kuruluş etkinlikleri kapsamında ise Nazım Hikmet'in Moskova'da bulunan mezarı başında Ruya'nın Türkiye büyükelçisinin de katılımıyla Rus Türk İş Adamları Birliği’nin (RTİB) programı çerçevesinde çelenk bırakılacağı belirtildi.

NAZIM HİKMET DOSTLUK ÖDÜLLERİ, HIFZI TOPUZ VE KAZAN TATAR DEVLET GENÇ İZLEYİCİLER TİYATROSU'NA

Öte yandan, www.nazimhikmet.com sayfasından yapılacak online anma etkinliğinde 2020 yılı 'Nazım Hikmet Dostluk Ödülleri'nin Hıfzı Topuz ve 'Kazan Tatar Devlet Genç İzleyiciler Tiyatrosu'na verileceği öğrenildi.