Şair Nâzım Hikmet 119. doğum gününde Ataşehir’de şiir ve şarkılarla anılacak. Etkinlikler koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi olarak yapılacak.

Ataşehir Belediyesi, “Dünya Şairini Selamlıyor” adı altında gerçekleştireceği etkinlikler ile şair Nâzım Hikmet'i 119. doğum gününde şiir ve şarkılarla anacak. Etkinliklerde Nâzım Hikmet’in kendi sesinden şiirler dinletilip, farklı dillere çevrilmiş şiirleri okunacak ve Hikmet anısına şarkılar söylenecek. Koronavirüs nedeniyle etkinlikler çevrimiçi olarak yapılacak. Üç bölüm halinde saat 10.30’da başlayıp Ataşehir Kültür Youtube hesabından yayınlanacak etkinliklerde; “Nâzım Hikmet Şarkıları” saat 10.30’da, “Nâzım Hikmet’in Sesinden Şiirler” saat 14.00’de ve “Dünya Nâzım Hikmet Şiirleri Okuyor” saat 16.00’da başlayacak.

ŞİİRLERİ 10 FARKLI DİLDE OKUNACAK

Etkinliklerin “Nâzım Hikmet Şarkıları” bölümünde; Grup Gündoğarken “Nâzım Hikmet Memleket” isimli şarkıyı, Erdal Güney “Sevdamız Bir Uzun Bakış” şarkısını, Doğan Canku “Gecelerim”i ve Metin-Kemal Kahraman “Deniz Koydum Adını” isimli şarkıyı seslendirecek. “Nâzım Hikmet’in Sesinden Şiirler” bölümünde Nâzım Hikmet’in; Hasret, Büyük İnsanlık, Seviyorum Seni ve İnsanların Türküleri Kendilerinden Güzel isimli şiirleri kendi sesiyle dinletilecek. “Dünya Nâzım Hikmet Şiirleri Okuyor” bölümünde ise şairin kaleminden çıkan eserler dünyanın farklı farklı dillerinde seslendirilecek. Yurt dışından ve Türkiye'den katılan sanatçılar, Nâzım Hikmet eserlerini Türkçe, Fransızca, İtalyanca, Japonca, Rusça, Macarca, Arapça, Farsça, Hırvatça ve Makedonca olarak okuyacak. Etkinliklerde ayrıca Japonya Kültür Ataşesi Takumi Suemitsu, Macaristan Kültür Ataşesi Balâzs Szöllössy ve Institut Français Türkiye’den Ghislain Vidal’ın Nâzım Hikmet için gönderdiği mesajlar yayınlanacak.